Provincie trekt waarschuwing voor blauwalgen bij recreatieplas Hambroekplas in Borculo in

BORCULO – De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor blauwalgen bij Hambroekplas in Borculo ingetrokken. Uit recente controles van Waterschap Rijn en IJssel blijkt dat er geen blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten.

De waarschuwing voor blauwalgen was op 1 mei 2023 ingesteld omdat uit controles bleek dat in de waterkolom verhoogde waarden van toxische blauwalgen waren gemeten. Hierdoor was een verhoogd risico op gezondheidsklachten aanwezig.

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op:www.zwemwater.nl

Provincieloket
Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar: [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven