Zorg gemakkelijk voor meer privacy


BERKELLAND – Zit jouw huis dicht aan de weg en kan daardoor iedereen zo naar binnen kijken? Dit geeft niet altijd een prettig gevoel. Gelukkig is dit heel erg gemakkelijk opgelost. Namelijk door het gebruik van raamfolie. Met raamfolie kun je zorgen voor meer privacy. De meest bekende raamfolies die zorgen voor meer privacy zijn uiteraard de gezandstraalde en melkglas folies. Dit is een folie welke zorgt voor een mat effect van de ramen. Hierdoor kunnen mensen niet meer naar buiten kijken. Gelukkig verlies je hierdoor geen licht vanaf buiten! Zelf kun je ook niet meer naar buiten kijken. Vanaf beide kanten zijn er alleen nog vage schimmen zichtbaar. Dit type folie is ook erg aan te raden in de badkamer! Zo voorkom je dat de hele buurt je kan zien als je onder de douche staat. Gebruik alleen niet elk type raamfolie in de badkamer. Want door de vochtige ruimte heb je hier wel een speciaal type voor nodig die tijdens vocht standhoudt. Op de webshop
www.raamfolieonline.nl vind je veel privacy- en badkamer bestendige raamfolies.

Wat voor raamfolies heb je nog meer?
Natuurlijk heb je niet alleen raamfolies die gebruikt worden tegen inkijk. Raamfolie wordt doorgaans ook vaak gebruikt als decoratie. Denk bijvoorbeeld aan raamfolie met verschillende kleuren of structuren. Als de zon hierop schijnt krijg je een prachtig effect vol kleuren. Hierdoor krijgt de ruimte waar het folie geplakt zit een boost in gezelligheid. Heb je meerdere kleine raampjes? In oude huizen heb je vaak nog ensuite deuren zitten. Dan is het heel erg leuk om op elk raampje een andere kleur te plakken. Hiermee geef je de ensuite deuren echt een upgrade. Het maakt de deuren gezelliger maar ook de ruimte. Opnieuw zul je zien als het zonnetje erop schijnt dat dit een prachtig effect geeft. Voor de warme dagen heb je ook nog zonwerende raamfolies. Deze houden veel warmte tegen waardoor het in huis een stuk koeler blijft. Voor de koudere dagen daarentegen heb je ook nog isolerend raamfolie. Deze zorgen er juist voor dat de warmte in huis blijft en de kou buiten blijft. Hierdoor hoef je minder elektriciteit en gas te gebruiken. Dat is dus nog een bespaartip ook!

Is raamfolie gemakkelijk aan te brengen?
Het is natuurlijk wel fijn om te weten of raamfolie gemakkelijk aan te brengen is. Het korte antwoord hierop is, ja! Het is wel een secuur klusje maar moeilijk is het niet. Je hebt wel een aantal dingen nodig om het mooi op het raam te krijgen. Allereerst een rolmaat om het raam en het folie goed op te meten. Vervolgens om het af te snijden is een Stanleymesje nodig. Om het strak op het raam te krijgen is een plantenspuit met water en rakel nodig. Het aanbrengen is gedaan in een paar simpele stappen. Als je het folie op maat gesneden hebt zorg je dat het raam schoon is. Dit kun je gemakkelijk doen door een sopje van warm water met een druppel afwasmiddel te gebruiken. Als het raam schoon is kun je het raam nat spuiten met de plantenspuit. Begin vervolgens in een hoek met plakken. Zit het helemaal naar wens? Dan veeg je het overtollige water onder het folie vandaan. Doe dit door vanaf het midden naar de zijkanten te wrijven met een rakel. Als je dit allemaal klaar hebt kun je gaan genieten van je mooi bekleedde ramen!

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven