Afscheidsduel Jacco Roerdink bij FC Eibergen

EIBERGEN – Zijn snoeiharde schoten waren in de hele regio bekend. Hij scoorde er héél wat doelpunten mee voor FC Eibergen. Al gingen er in de afgelopen seizoenen ook wel eens enkele hoog over de ballenvanger. Strafschoppen nemen kon je ook wel aan Jacco Roerdink overlaten. Als verdediger meerdere seizoenen topscorer van het eerste elftal: hij is sinds de oprichting van FC Eibergen de enige geweest die dat voor elkaar heeft gekregen.

Morgen, zaterdag 24 juni, om 14.00 uur speelt Jacco zijn laatste wedstrijd voor de hoofdmacht van zijn club. Dat dit uitgerekend op de Verenigingsdag mogelijk is maakt het alleen maar extra mooi.
De carrière van Jacco mag gerust ‘imposant’ genoemd worden. Hij maakte zijn debuut op 18-jarige leeftijd in februari 2009 in een uitwedstrijd tegen WVV’34 uit Hengevelde. Eén seizoen later was hij al basisspeler en dat is hij altijd gebleven. Met uitzondering van het seizoen 2015-2016, toen hij op eigen verzoek een jaartje in het tweede elftal heeft gespeeld.

Meer dan 300 duels
Jacco kwam dus in totaal 14 seizoenen voor het vlaggenschip van FC Eibergen uit. Dan praten we over liefst 335 wedstrijden, waarin hij 86 doelpunten scoorde. Hij stond ook altijd bekend als een sportieve speler. Hoewel hij veelal als verdediger het veld betrad kreeg hij in totaal slechts 17 gele kaarten, waarvan één dubbele (dus rood). Zeer opvallend: Jacco is nooit tegen een schorsing aangelopen!  In 2012 behaalde hij met zijn team het kampioenschap van de vierde klasse. Zes jaar later werd hij uitgeroepen tot ‘beste speler van het jaar’. We praten hier over aantallen die slechts zelden en misschien zelfs wel nooit meer voor komen. Alleen al met zijn aantal wedstrijden voor het eerste elftal staat hij in de top 10 van in de 106-jarige historie van de club.

Binnen FC Eibergen bestaat er een breed gedragen waardering voor zijn jarenlange inzet en kwaliteiten als voetballer én als persoon. Alle redenen om morgen een speciaal afscheidsduel voor hem te organiseren, waarin het huidige eerste elftal het opneemt tegen een in overleg met Jacco samengesteld voormalig eerste elftal met als basis het kampioensteam van 2012.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Afscheidsduel Jacco Roerdink bij FC Eibergen”

  1. Andre Beuting

    Ik heb nog met jacco roerdink nog mee gemaakt ik als matiaalman van het eerste elftal in 2012 ja werden we nog kampioen in de vierde klasse
    nou ik zou zeggen jacco bedankt voor alles wat je gedaan heb bij onze club (FC EIBERGEN) 14 seizoenen lang in het eerte elftal ik heb alle recpect voor jou kerel het is voor jou dik verdiend voor een afscheid wedstrijd. het ga je goed jacco ik hoop dat je zondags weer te zien in langste lijnen bij fc eibergen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven