Bijzondere vormen van handwerk bij museum De Lebbenbrugge in Borculo

BORCULO – Mensen die altijd al meer hebben willen weten over bijzondere en oude vormen van handwerktechnieken, moeten in het weekend van 24 en 25 juni zeker naar museum De Lebbenbrugge. Maar ook voor wie daar nooit bij stil heeft gestaan, is het de moeite zich te laten verrassen bij de Borculose museumboerderij.

Bezoekers kunnen dan kennismaken met onder andere het authentieke doekrollen, waarbij de van vlas tot linnen geweven doeken op een bijzondere manier worden gerold, spinnen met ruwe of gewassen schapenwol, kantklossen, borduurwerk én het bijzondere weefwerk op ons 17de-eeuws weefgetouw. Zowel op het erf als in het museum zelf laten de vrijwilligers hun werk zien en er alles over vertellen.

Het museumterrein én ook het museum zelf zijn dit weekend gratis toegankelijk, een kaartje kopen is deze dagen dus niet nodig. Meteen een mooie gelegenheid dus om het museum ook eens van binnen te bekijken. Ook het bezoekerscentrum en het terras zijn uiteraard open. Hier kan men genieten van koffie of thee met appeltaart of een koek, of van een frisdrank of een ijsje. Museum De Lebbenbrugge is geopend vanaf 11.00 tot 17.00 uur. Lebbenbruggedijk 25 in Borculo. Meer informatie is te vinden op de website van De Lubbenbrugge.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven