Eerste stappen uitvoering motie ‘zorgen om jeugd’ in Berkelland gezet

BERKELLAND – In de raadsvergadering van 30 mei jl. is de motie ‘zorgen om jeugd’, met als initiatiefnemers Martine Tenhagen (CDA) en Bouke Winters (BBB Berkelland), raadsbreed aangenomen. Middels deze motie heeft de gemeenteraad het college gevraagd om de zorg om onze Berkellandse jeugd gezamenlijk op te pakken. Dit samen met professionals, het onderwijs, ouders en de jongeren zelf. “Wat doen we binnen onze gemeente, waarom doen we dit en sluit dit nog aan bij de problemen die in de samenleving worden ervaren?”.

De uitvoering van deze motie vindt plaats op initiatief van de gemeenteraad. Hiervoor is een voorbereidingsgroep samengesteld, met een afvaardiging van alle fracties. “Omdat wij nog graag voor het vakantiereces wilden starten met de uitvoering, zijn afgelopen maandag de eerste stappen gezet. Dit betrof een eerste gesprek met medewerkers van de ambtelijke organisatie die zich dagelijks bezighouden met het jeugdbeleid in Berkelland”. Laten Martine Tenhagen (CDA) en Bouke Winters (BBB Berkelland) weten.

Positief
Zowel vanuit de ambtelijke organisatie, als vanuit de voorbereidingsgroep wordt positief terug gekeken op dit overleg. “Ontwikkelingen vanuit gemeente Berkelland lijken mooi samen te vallen met ons initiatief, en kunnen elkaar op deze wijze versterken”.  Uitkomst van dit overleg is dat na de vakantieperiode, planning september/oktober, de begeleidingsgroep zich door de ambtelijke organisatie en professionals laten bijpraten. “Dan gaan we het hebben over de doelstellingen die de raad in de vorige periode heeft opgesteld voor jeugd, ervaringen vanuit het werkveld, en de Hervormingsagenda Jeugd die onlangs is verschenen”.  Met de informatie die de begeleidingsgroep hieruit ophaalt, gaan zij verder aan de slag. “Hierbij wordt ook bekeken op welke wijze we inwoners kunnen betrekken bij de verdere uitvoering; een belangrijke vereiste voor het doen slagen van dit project. Namens de gemeenteraad houden wij u, via Nieuws uit Berkelland, op de hoogte van onze vervolgstappen. Mocht u in de tussentijd contact willen leggen met de voorbereidingsgroep, dan kunt u dit doen via Martine Tenhagen ([email protected]) of Bouke Winters ([email protected])”. 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Eerste stappen uitvoering motie ‘zorgen om jeugd’ in Berkelland gezet”

  1. Gerrit Halfman

    Mooi plan de jeugd zeker belangrijk. Ook wanneer iemand aan de kant staat met een beperking. De vraag is zijn er projecten voor scholing leer werkplekken denk aan Fijnder. Hoe zit het met de jeugd die in een psychiatrisc sociaal isolement zitten? Wordt er,samenwerking gezocht met buurgemeenten. Is er opvang voor crisis opvang. Schuld hulp verlening. Taal achter stand. Budget beheer. Enz.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven