Fietsendieven aangehouden die in Eibergen E-bikes hebben gestolen

EIBERGEN – Vandaag heeft de politie twee verdachten op heterdaad aangehouden voor diverse fietsendiefstallen in Achterhoek Oost.

Eibergen
De eerste melding kreeg de politie maandag aan het begin van de middag in Eibergen. Daar werden meerdere e-bikes gestolen. Niet veel later kreeg men meldingen vanuit Groenlo en Lichtenvoorde dat daar elektrische fietsen werden weg genomen. Een alerte getuige die het niet vertrouwde kon de politie  een kenteken geven van een betrokken voertuig. Met diverse eenheden heeft de politie de regio “dicht” gezet en niet veel later konden agenten in Halle (gld) twee personen aanhouden. “In het voertuig waar deze verdachten in reden troffen wij ook daadwerkelijk de elektrische fietsen aan die eerder deze dag gestolen waren. Daarnaast reden verdachten met valse kentekenplaten”. Laat de politie weten. “We zien de laatste tijd een flinke toename van diefstal van E- bikes in Achterhoek Oost. Via deze weg willen wij eigenaren van voornamelijk Gazelle E-bikes vragen extra alert te zijn. De diefstallen vinden veelal overdag plaats bij voornamelijk winkelcentra. Slachtoffers zijn vaak maar van korte duur in de winkel. Wij sluiten niet uit dat het hier om mobiel banditisme gaat en dat de dadergroep groter is dan enkel deze aangehouden verdachten. Zorg er voor dat uw fiets aan een vast voorwerp gezekerd is of zorg voor een track and trace. De aangehouden verdachten zitten vast en onderzoek volgt. Mooie samenwerking, mooi resultaat!”.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Fietsendieven aangehouden die in Eibergen E-bikes hebben gestolen”

  1. Roemenen, taakstraf, die lachen zich dood en staan morgen weer op straat; doen nooit de taakstraf en zijn overmorgen weer op pad. Nederland 2023

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven