Jong talent uit Neede geeft een Midzomeravondconcert in Natuurpark Kronenkamp

NEEDE – Op woensdagavond 21 juni geven de zusjes Kyra (14 jaar) & Myrthe Bult (17 jaar) en Yrsa Goedvolk (18 jaar) om 20.00 uur een concert op piano en viool in Het Filter op Natuurpark Kronenkamp in Neede.

Kyra speelt al 9 jaar piano en Myrthe en Yrsa respectievelijk12 en 11 jaar viool. De keuze om pianoles te gaan volgen was voor Kyra meteen duidelijk. Myrthe wilde op driejarige leeftijd al cello spelen. Haar ouders hebben dat eerst aangekeken. Toen ze 5 jaar werd was haar interesse naar viool verschoven en vonden haar ouders het tijd om op zoek te gaan naar een muziekdocent. Zo hebben ze kennis gemaakt met Anke Lefferts. Myrthe en Yrsa hebben al die jaren samen vioolles gevolgd en spelen nu samen de 1e viool in het orkest Symfonia Jong Twente. Dit uit 60 jongeren bestaande orkest uit Enschede zoekt telkens nieuwe uitdagingen door o.a. op concertreis naar het buitenland te gaan. De leden krijgen regelmatig workshops/les van zeer ervaren musici.

Kyra speelt nu in het orkest van Symfonia Junior en componeert ook samen met haar zus nummers. Onlangs heeft Symfonia Jong Twente samen met Wibi Soerjadi vier concerten gegeven. In het voorprogramma heeft Symfonia Junior enkele nummers te gehore gebracht waardoor Kyra mocht spelen op de piano die voor Wibi Soerjadi al klaar stond. In mei van dit jaar heeft Kyra het Achterhoeks Gemengd Koor, onder leiding van dirigente Ina Sprick-de Wilde, tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Joriskerk te Borculo mogen begeleiden. Dit ter vervanging van haar pianodocent Frank Sterenborg die verhinderd was.
Myrthe heeft de ambitie, naast het vinden van een baan in de zorg, om concertmeester te worden. Het genre muziek waar de zusjes van houden is heel divers o.a. Pink Floyd, David Kusher, Tom Odell, Ludovico Einaudi en Queen. Naast het samen muziek maken delen de zusjes nog een hobby en dat is paardrijden.

Ze hebben samen al vaker meegewerkt aan concerten van o.a. het Segnocollectief maar het Midzomeravondconcert op 21 juni a.s. is het eerste concert dat ze samen voorbereiden en uitvoeren. De inloop is om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur in Het Filter, Kronenkamp 14 in Neede. De entree is gratis. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Zie www.natuurparkkronenkamp.nl voor informatie over het park.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven