Motor na snelle rit op oude N18 in politiestalling

BERKELLAND – De motor van de bestuurder die met bijna driehonderd kilometer per uur over de oude N18 bij Eibergen sjeesde is in beslag genomen door de politie. Of de bestuurder zelf ook in beeld is, is niet bekend.

“Na de post op sociale media zijn we een onderzoek gestart en inmiddels is de motor in beslag genomen voor onderzoek”, laat de politie Berkelland weten. Hoe ze de motor op het spoor zijn gekomen wordt niet vermeld. Vorige week gingen beelden van de snelheidsovertreding viraal en vroeg de politie inwoners om hulp bij het opsporen van de ‘snelheidsduivel’. Op de beelden is te zien hoe de snelheidsmeter oploopt tot 299 km/u. Op de weg tussen Haaksbergen en Eibergen geldt een maximumsnelheid van tachtig km/u.

De politie gaat nu onderzoek doen naar de motor en de gegevensdragers die ook in beslag zijn genomen. Of de identiteit van de motorrijder al achterhaald is, is niet bekend. “Het onderzoek naar de bestuurder is nog in volle gang”, meldt de politie, die niet te spreken is over de overtreding. “Te hard rijden kan het verschil maken tussen leven of dood. Dat geldt zowel voor degene die te hard rijdt, als voor andere weggebruikers die je ook in gevaar brengt.”

Door: REGIO8

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Motor na snelle rit op oude N18 in politiestalling”

  1. Hoezo onderzoek. Fa. Heinhuis heeft een prima shredder waar deze motor zeker in past.
    Tevens een levenslang rijverbod voor de bestuurder. Of was deze ook ontoerekeningsvatbaar ?

  2. Precies en nu ervoor zorgen dat hij nooit meer op een motor mag/ kan stappen
    + een langdurige werkstraf in een revalidatie centrum.

  3. Ik denk dat bedoeld wordt dat de eigenaar van de motor bekend is maar dat de bestuurder tijdens de 299 km/h rit nog niet gevonden is. Daar zul je ook nooit meer achter komen omdat de eigenaar het op joy-riding gooit. Uiteindelijk krijgt de eigenaar de motor gewoon terug en wordt er niemand veroordeeld. Deze overtreding valt nooit wettelikk en overtuigend te bewijzen vrees ik.

  4. Ja en zo komen we laatst een politie wagen tegen op de n18 met hoge snelheid. Die nog even de zwaailamp aan doet om er langs te kunnen. En vervolgens rustig bij tankstion staat. Dat mag wel zeker. Vieze corrupte bende hier. Iets met goed voorbeeld volgt? Al zeg ik niet dat dit goed was. Even voor de duidelijkheid.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven