Provincie ontraadt zwemmen in recreatieplas Hambroekplas in Borculo (negatief zwemadvies)


BORCULO – Provincie Gelderland ontraadt het zwemmen in Recreatieplas Hambroekplas net buiten Borculo (gem. Berkelland). Bij metingen is gebleken dat er te hoge concentratie toxische blauwalgen zijn waargenomen. Dat blijkt uit metingen van waterschap Rijn en IJssel. Hierdoor bestaat er een groot risico op gezondheidsklachten. Onder invloed van wind kan er ophoping van de blauwalgen. Dan ontstaat een groene of groenblauwe olieachtige laag die op het water drijft. Er wordt voor gewaarschuwd om niet door deze drijflaag heen te zwemmen en er geen kinderen in te laten spelen.

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op: www.zwemwater.nl

Klachten over het zwemwater?
Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar: [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven