Automobilisten nog niet gewend aan nieuwe situatie in centrum van Borculo


BORCULO – De plannen van de gemeente om het centrum van Borculo groener en autoluwer te maken beginnen vorm te krijgen. Een van de veranderingen in het centrum is de geslotenverklaring op de Veemarkt. Hoewel het nu een kleine twee maanden verboden is, rijden veel automobilisten nog steeds via de verkeerde kant de weg in.

“We staan hier nu een minuutje of tien en we hebben al een aantal auto’s er gewoon in zien rijden terwijl de politie erbij staat”, reageert wijkagent Martijn Schot. “De vorige keer heb ik hier een halfuur gestaan en heb ik ook vijf, zes overtredingen gezien.” Fietsers en bromfietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de weg, maar automobilisten moeten een andere route kiezen. “Automobilisten wordt gevraagd om via het Kristalmuseum de Veemarkt op te rijden”, schetst Schot. “Het is een klein stukje omrijden, alleen daar krijg je wel een stukje veiligheid voor terug.”

Volgens de wijkagent komt de afsluiting van het laatste gedeelte van de Veemarkt niet uit de lucht vallen. “Het komt overeen met de wensen die ondernemers en inwoners hier hebben aangegeven”, aldus de wijkagent. “Ze willen een autoluw centrum, daarom is deze maatregel genomen.” Veel inwoners uiten kritiek op de nieuwe situatie. De wethouder reageert daarop dat verandering nooit zonder wennen gaat, daar is ook de wijkagent het mee eens.

‘Niet van bewust’
“Ik denk dat mensen zich er niet bewust van zijn dat het veranderd is. Anderzijds, er staat gewoon een bord, het is een geslotenverklaring”, laat Schot weten. “Daar kunnen we met zijn allen wat van vinden, alleen het is wel de bedoeling dat dat nagestreefd wordt en dat we dat gaan handhaven. We blijven niet waarschuwen.” Automobilisten die de weg toch inrijden riskeren een boete van 110 euro.

Verandering nog niet doorgedrongen
Hoewel hij nu nog regelmatig inwoners moet waarschuwen, verwacht Schot dat bestuurders binnenkort de andere weg weten te vinden. “Ik heb me laten vertellen dat het doorgaans drie maanden duurt voordat verandering is doorgedrongen bij een inwoner. Het bord staat er nu circa twee maanden”, vertelt Schot. “Ik denk dat wanneer we een maand verder zijn de meeste inwoners het wel weten. En dat ze zich ook houden aan de regels hier.”

Door: REGIO8

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Automobilisten nog niet gewend aan nieuwe situatie in centrum van Borculo”

  1. Weer zo iets onzinnigs
    Denk aan de bereikbaarheid maar ook aan het milieu en maar weer omrijden.
    Zal wel niet lang duren dan klaagt de ingang bij het kristalmuseum datchet tr druk eb gevaarlijk is

  2. Oohhh nee hé, weer zo,n milieu ridder!!!!
    Als je dan zo bezorgd bent pak dan de fiets.

  3. Het berekening van de Veemarkt kan via 2 ingangen, vervolgens moet al het verkeer via 1 ingang de market verlaten, waarbij (als je net de Hema voorbij bent) ook nog eens verkeer van links en rechts moet via diezelfde weg over de brug, verkeer vanaf het gemeentehuis (van rechts) voorrang verlenend, de omgeving verlaten. Je kunt wachten op problemen op drukke dagen. Bovendien wat doet u als u een parkeerplaats ziet 5 meter voorbij het eenrichtingsverkeersbord? Gaat u dan ook omkeren, via de fkessehals de markt verlaten om via het Kristalmuseum de parkeerplaats te berekening die u gezien heet? Natuurlijk niet, want die is dan al lang bezet. Dit is typisch een oplossing bedacht achter het bureau, maar geen rekening gehouden met de praktijk. Bovendien zou ik me eens afvragen wat er gebeurt in een noodsituatie, hoe kan het verkeer dan snel afgewikkeld worden, precies dat kan dan niet met veel mensen als ratten in de val. Er moet een passend verkeers-circulatieplan komen. Terug naar de tekentafel.

  4. @ Martien. Welke noodsituatie moet er daar in Borculo onstaan? Het afbranden van de loempia kar soms?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven