Gratis banden oppompen in Berkelland

BERKELLAND – Ga je binnenkort met de auto op vakantie? Controleer dan vooraf de bandenspanning. De gemeente Berkelland heeft op drie locaties een slimme, gratis bandenpomp laten plaatsen. Bij de Action/Plus in Borculo, bij de Jumbo in Eibergen en op het Vlearmoesplein in Neede.

De Slimme bandenpomp is 24 uur per dag voor iedere automobilist te gebruiken. De juiste bandenspanning kan op kenteken worden opgevraagd. Het Touch screen display helpt met het juist instellen, geeft tijdens het gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot.

Wethouder Hans van der Noordt: “We hopen met deze gratis bandenpompen te stimuleren dat automobilisten zelf (vaker) de bandenspanning controleren. Door de banden op de juiste spanning te hebben, stoot je minder CO2 uit, verbruik je minder brandstof en bespaar je dus op je kosten.”

Niet alleen in Berkelland kun je deze slimme pompen terug vinden. Inmiddels staan er meer dan 125 slimme bandenpompen door heel Nederland.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Gratis banden oppompen in Berkelland”

  1. Freek Nienhuis

    Geweldig inititief. Alleen jammer dat er steeds weer mensen zijn die deze plek als parkeerplaats gebruiken om boodschappen te doen, waardoor net als jij je bandenspanning wil regelen je er niet bij kan. Er heeft zelfs eens een hele dag een aanhanger met een konijnenhok op gestaan. Irritant als mensen er gewoon lak aan hebben.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven