Inflatie en zon trekken vakantiegangers naar de Achterhoek


RUURLO – De zomervakantie is op veel plekken begonnen en dat betekent dat mensen de caravan of de tent pakken en gaan kamperen. Onder meer door het mooie weer en de inflatie beginnen de boekingen op campings en hotels in de Achterhoek binnen te stromen, zo ook in Ruurlo.

“Voor ons komt er een fantastische zomer aan”, vertelt campinghouder Jan van Kuijk van camping Tamaring. “Het weer is al goed en we hopen dat het nog een beetje beter wordt en dan zouden de boekingen eigenlijk binnen moeten blijven komen. Als dat lukt gaat het hier helemaal goedkomen. De campinghouder verwacht, net als stichting Achterhoek Toerisme, een succesvol hoogseizoen voor de Achterhoek. Of die verwachting uitkomt heeft alles te maken met het weer. “Wij klagen niet en hebben echt wel een goed jaar, het voorseizoen heeft veel goeds gedaan”, aldus Van Kuijk. “Of dat in het hoogseizoen ook zo gaat worden kan ik nu nog niet zeggen.” Ook Heleen Faber van Achterhoek Toerisme houdt een slag om de arm. “We zien dat er heel veel last-minute boekingen komen, dat kan nog wel roet in het eten gooien”, legt ze uit. “Als het weer tegenzit dan kunnen de overnachtingen tegenvallen.”

Het voorseizoen was in ieder geval een groot succes. Omdat de zon flink ging schijnen in juni besloten veel Nederlanders hun vakantie in eigen land door te brengen. “Mensen zeggen ‘hey het is eigenlijk wel heel lekker weer, moet ik wel naar het buitenland? Of kan ik gewoon lekker in Nederland blijven?'”, aldus Faber. Dat mensen massaal voor Nederland kozen zag ook de Ruurlose campinghouder. “Net na Hemelvaart dachten we nog ‘wat gaat dat worden in juni?’, toen waren er nog niet heel veel boekingen”, vertelt Van Kuijk. “Maar binnen drie, vier dagen liep alles vol. Dat was ongekend.”

Inflatie speelt ook een rol
Naast het mooie weer denkt Faber dat de inflatie ook een bijdrage levert aan het aantal vakantiegangers dat naar de Achterhoek komt. “Je ziet dat veel mensen de dure vliegvakantie even laten schieten omdat ze het niet kunnen betalen”, aldus Faber. “Een regio als de Achterhoek kan daarvan profiteren omdat wij wat dichterbij zijn. Dus we verwachten dat dat voor onze regio goed uitpakt.”

‘Hier kun je echt genieten’
Van Kuijk verruilde zelf Noord-Brabant voor de Achterhoek en ziet ieder jaar toeristen die naar de regio komen om te genieten van de omgeving. “De Achterhoek is echt uniek, mensen kennen het vaak niet en als ze hier dan komen denken ze ‘wow!'”, aldus de campinghouder. “Dit is echt nog ongerepte natuur en daar kun je echt genieten. Het is hier druk, maar niet zó druk. Het is hier echt mooi, een authentiek stukje Nederland.”

Door: REGIO8

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Inflatie en zon trekken vakantiegangers naar de Achterhoek”

  1. Marjolein Van Oord

    Dat klopt de Achterhoek is heel mooi en nog lekker rustig. Wij wonen nu een jaar in de Achterhoek, hiervoor woonden we in het midden van het land.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven