Vijf nieuwe natuurgidsen IVN regio Noord-Midden Achterhoek


BERKELLAND – De regio Noord-Midden Achterhoek krijgt versterking. Op zaterdag 1 juli kregen vijf IVN’ers van de afdeling IVN NMA tijdens een feestelijke bijeenkomst hun diploma uitgereikt.
Anderhalf jaar lang volgden ze de intensieve natuurgidsenopleiding. In die periode hadden ze maar liefst 25 theorielessen en 25 praktijklessen. En bij natuurwerkgroepen liepen ze stage. Daardoor hebben ze de flora en fauna uit onze streken grondig leren kennen en kunnen ze nu hun natuurkennis enthousiast op anderen overbrengen. Terwijl ze nog middenin de opleiding zaten, waren ze in deze regio al actief in de ondersteuning bij IVN-wandelingen, jongerenactiviteiten, verenigingsavonden, de website en de nieuwsbrief ’t Schrijvertje. En dat belooft alleen nog maar méér te worden nu ze hun diploma op zak hebben.

Voor wie ook meer over natuur en landschap in onze regio wil weten start komende september een basis-natuurcursus. In 12 bijeenkomsten, avonden in Barchem en wisselende excursies, passeren 6 onderwerpen de revue: planten, landschap, water, zoogdieren, bomen &struiken en tot slot de herfstverschijnselen. Leden en niet-leden van IVN zijn welkom om deel te nemen en zo hun kennis te vergroten. Op de website van IVN NMA staat er meer over www.ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek.

Foto gemaakt door Ineke Rood
De kersverse natuurgidsen met hun diploma’s. Vlnr Tina Hiddema, Cathrien Verschuer, Lisette
Platjouw, Henk Vording, Monique Riemens.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven