Borculoër Henkie Nijhoff overleden

BORCULO – Borculoër Henkie Nijhoff is overleden. Dit laat Tennisclub De Koem uit Geesteren weten. Nijhoff was onlosmakelijk verbonden met de tennisvereniging uit Geesteren, waar hij in 2020 nog voor in het zonnetje werd gezet door toenmalig wethouder Bosman. Anita Böning won een aantal jaren geleden een opdracht van het Nieuws uit Berkelland item “Het perfecte plaatje” de opdracht was destijds een portret. Met deze foto van de markante Henkie won Anita met grote overmacht de opdracht. Henkie Nijhoff had de laatste maanden al een zwakke gezondheid. Hieronder het bericht dat TC De Koem op haar Facebookpagina plaatste:

“Onze Henkie is overleden.
Gisteravond is hij in het bijzijn van zijn lieve zus Anke voorgoed ingeslapen.

De afgelopen maanden werd duidelijk hoeveel mensen om hem geven. Hij was een bijzondere jongen. Nooit standaard. Lang niet altijd verstandig. Zelden op zoek naar de makkelijkste weg. Maar altijd bereid om een ander te helpen, op zijn geheel eigen wijze. En ja, eigenwijs was ie!

Een van zijn favoriete nummers was Heart of Gold, van Neil Young. Een lied over een zoektocht. Henkie was soms een zoeker. Henkie had een gouden hart. Dat hart heeft ruim 67 jaar geklopt. En ruim veertig van die jaren gaf hij zijn hart en ziel aan de Koem. Ieder lid, jong en oud, heeft wel een verhaal, of wel veertig, over Henkie. Iedere tennisser uit de wijde omgeving kende Henkie. Hij was anders dan anderen. En man wat hebben we dat soms nodig, mensen die anders durven te zijn.

Anke, we wensen je heel veel liefde en kracht in deze moeilijke tijden. Samen zullen we Henkie herdenken. Hij heeft voor altijd een plek in onze harten. De Koem was zijn thuis. Zijn ziel blijft hier wonen.

Henkie Nijhoff: 17-02-1956 – 04-08-2023”.

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Borculoër Henkie Nijhoff overleden”

 1. Ach Henkie……
  Henkie was Henkie een markante persoonlijkheid.
  Wie kende hem niet met zijn bekende toetertje tuut tuut….hoi.
  We zullen dit missen.
  Anke en allen die hem lief waren gecondoleerd en heel veel sterkte met dit verlies

 2. Loes, van TC de Koem

  Een prachtig verhaal over een prachtig mens. Henkie zou zeggen: “Mooi man”.

  Veel sterkte voor iedereen die hem, net als ik, al zo’n tijd mist en nog meer zal gaan missen.

 3. Loes, van tc de Koem

  Prachtige woorden voor een prachtig mens. Henkie zou zeggen: “Mooi man”.
  Heel veel sterkte voor iedereen die hem, net als ik, al zo lang mist en nog meer zal gaan missen. 🙏🏻

 4. Gecondoleerd met verlies van henkie
  Wat een geweldige,grappige,lieve kerel
  Hij zei je altijd gedag,ik he ook een poosje een scooter gehad,dat vond ie geloof ook wel een mooi ding.heel veel sterkte voor de nabestaande.
  We gaan je missen henkie
  Gr van conny van den bos

 5. Karina Haarman-Mol

  Aaah lieve Henkie,
  Jarenlang hebben wij gemixed, wat een enorme lol hadden wij op en naast de baan. Een hoop mensen dropen de baan af met jouw geniale maffe acties; dan ging je weer àlà Michael Chang een service ontvangen, tot grote frustratie van de tegenstander die vervolgens weer een dubbele fout sloeg. Superdebiel deed je altijd aan het net om de tegenstander af te leiden als ik moest serveren, beetje heen en weer huppelen en zwaaien met jouw racket alsof je werd aangevallen door een zwerm wespen, de tegenstander zo bozig werd en de tennisbal dwars door jou heen wilde slaan en deze vervolgens in het net belandde; game-set-match voor ons, yes! Nu is jouw match voorbij, maar voor altijd zal ik met een grote glimlach aan jou denken. TC de Koem = Henkie Nijhoff.
  Lieve Anke, dikke knuffel voor jou en heel veel sterkte met dit grote gemis!

 6. Hier Bart ik schrik er van die man was zo aardig zegt altijd wat heel veel sterkte
  Gecontroleerd en alle na bestaande op recht mijn deel heel veel sterkte Bart Wentink One Man Show Band Duo Show Band Bart & Lisanne.

 7. Lieve eigenwijze HENKIE,
  Hopelijk ben je vredig en zonder pijn heengegaan. Ik kan nog niet geloven dat je er niet meer bent. Wij hebben samen vele biertjes en kopjes thee gedronken, al is dat weer even geleden. Als toenmalig voorzitter van De Koem was ik heel blij met jou, maar er zijn ook momenten geweest dat ik je achter het spreekwoordelijke behang wilde plakken. Ondanks alles werd jij altijd vergeven en bleef het positieve hangen. Op velen heb jij een onuitwisbare indruk achtergelaten. Zo ook op mijn kinderen. Ze hebben jou twee keer gezien en kunnen jou tot op de dag van vandaag uittekenen. Jij was authentiek in doen en laten en dat was heel prettig.
  Beste Anke, familie en vrienden,
  Gecondoleerd met het overlijden van HENKIE names familie Reef. Ik wens jullie veel sterkte met het verwerken van het verlies. Ook Feyenoord gaat een groot fan missen. Het was een voorrecht hem gekend te hebben.
  Bart Reef

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven