Keep Them Rolling strijkt weer neer op het terrein van de HAMC in St’Isidorushoeve met honderden historische voertuigen uit de Tweede Wereld oorlog


REGIO – Voor de 32ste keer zullen de voertuigen van de leden van Keep Them Rolling zich weer verzamelen op 8,9,10 en 11 September op het terrein van de HAMC in St ‘Isidorushoeve. Speciale aandacht zal er dit jaar zijn voor de motoren van de Dispatch-riders waaromheen het thema van dit jaar is gebaseerd. Naast de motoren word er weer een grote verscheidenheid aan bijzondere voertuigen verwacht waaronder een groot aantal pantser en rups voertuigen die onze streek 79 jaar gelden hebben bevrijd. Ook zijn er dit jaar reenactors die de bezoekers laten zien hoe men leefde in de frontlinie 79 jaar geleden tijdens de Tweede Wereld oorlog.

Net als voorgaande jaren zullen de deelnemers weer ritten in de regio gaan rijden. Deze ritten voeren vooral langs kleinere wegen in het Twentse en Achterhoeks coulissen landschap en zullen zo’n 80km lang zijn. Op de zaterdag zal er een pauzestop zijn tussen ongeveer 12:00 uur en 14:00 uur voor alle voertuigen aan de rand het Gelderse drop Gelselaar op een terrein aan de T-splitsing Rodedijk Pierinkdijk.

Tanks
Op de zondag is er om 9:30 uur weer de start van de alom bekende tankrit. Gestart word er vanaf het crossterrein van de HAMC. Dit spectaculaire gebeuren is al jaren een grote publiekstrekker. Deze tankrit zal zo’n 25 km lang zijn en uitermate spectaculair om te zien en te horen. “Het blijft een kippenvelmoment om die grote tanks en pantserwagens uit de tweede wereld oorlog te zien vertrekken, je waant je even 79 jaar terug en maakt de bevrijding mee..”; aldus Daan Bomhof, deelnemer en medeorganisator.

Bezoekers
Het kampement zal vrij toegankelijk zijn voor bezoekers tijdens het gehele weekeind. De crossbaan van de HAMC zal, na terugkomst van de ritten op zaterdag en zondag rond 15:00 uur, toegankelijk zijn voor de aanwezige voertuigen om hun 4×4 of tracks een goed te testen in het zand van de crossbaan. De leden en reenactors vertellen graag over de historie van hun voertuig of display. Dat doen ze opdat wij nooit zullen vergeten wat er gebeurd is tijdens de 5 bezettingsjaren en de bevrijding.

Voor meer info check de facebookpagina. 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven