Met Zonnebloem Geesteren-Gelselaar naar Museum Buurtspoorweg


GEESTEREN/GELSELAAR – De Zonnebloem heeft voor een bijzonder uitje gekozen om het seizoen weer op te starten. De Zonnebloemgasten uit Geeteren en Gelselaar gaan een dagje weg met de trein. Niet met een Intercity, maar met de nostalgische stoomtrein. Dit gaat gebeuren op woensdag 30 augustus.

Terug in de tijd
Zodra men het stationsgebouw van Museum Spoorweg in Haaksbergen binnenkomt, ervaart men een stap terug in de tijd. Zeker voor de Zonnebloem-gasten zal het een belevenis zijn, omdat de meesten van hen de tijd nog kunnen herinneren, dat er een stoomtrein reed. Zelfs dat er ook in Borculo nog een spoorbaan was, waar een trein over liep, al was die niet op stoom zoals in Haaksbergen, maar op diesel. Een restant van het spoor en de spoorbrug over de Berkel ligt er nog steeds op het oude industrieterrein. Museum Buurtspoorweg behoudt dit cultureel erfgoed van Nederland en vertelt de geschiedenis van de lokale spoorwegen op een unieke manier. Misschien treffen de bezoekers uit Berkelland de oudste stoomlocomotief, bijgenaamd ‘de Kikker’ deze dag wel voor de rijtuigen. Dit is de alleroudste nog rijdende stoomlocomotief van Nederland en daarmee een uniek museumstuk.

Boekelo
Nadat er eerst samen in de ontvangstruimte (de vroegere goederenloods) een kop koffie of thee met iets lekkers is genuttigd is het tijd om in te stappen, richting Boekelo. Eenmaal daar kan men ook nog het een en ander bewonderen uit vroegere tijden. Dit alles wil men toch zeker niet missen? De vrijwilligers van de Zonnebloem en bij het spoor helpen de Zonnebloem-gasten bij het in en uitstappen, zoals men van de Zonnebloem-uitjes gewend is. Bovendien is er een lift aanwezig, zodat iedereen mee kan. Opgeven voor deze ongetwijfeld onvergetelijke middag kan nog tot en met 27 augustus, via Joke Zieverink (tel. 481349) of Jannie Kreunen (tel. 481421). Op woensdag 30 augustus vertrekt het gezelschap om 13.30 uur vanaf het Kerkplein in Geesteren. Kosten voor deelname bedragen 10 euro per persoon en de gebruikelijke reiskostenvergoeding. En zoals altijd, wordt men gehaald en thuis gebracht.

Clubsupportactie
De Rabo Clubsupportactie gaat weer van start. De leden van deze bank kunnen hun stem uit brengen van 1 september tot en met 26 september op de plaatselijke Zonnebloemafdeling. Het kost hooguit een paar minuten tijd, maar zo steunt de stemmer de Zonnebloemafdeling ook weer op een leuke manier. Deze kan met haar vrijwilligers dit weer omzetten in leuke activiteiten voor de Zonnebloemgasten. En dat is een belangrijke doelstelling van de Zonnebloem.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven