Synagoge Borculo presenteert ambitieus programma voor 2023-2024


BORCULO – Educatief en Joods Cultureel Centrum Synagoge Borculo is er klaar voor. Het bestuur van de stichting heeft voor het seizoen 2023-2024 een gevarieerd programma samengesteld.

Educatief en cultuur
Wat het bestuur voor ogen staat is volop in te zetten op dat wat de stichting beoogt te zijn, een educatief en cultureel centrum. Daarbij ligt het zwaartepunt onveranderd bij de primaire doelstelling: educatie, onder het motto ‘Herdenken is doorgeven’. Het verhaal over de joodse geschiedenis in het algemeen en die van de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder blijven doorvertellen. Maar daarnaast heeft de stichting grenzen verlegd, er is veel ruimte voor educatieve en culturele activiteiten in de ruime zin.
Begin september zal de complete Culturele Kalender op de website van de synagoge zijn opgenomen. Bovenaan staat de vermelding van de Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september, gevolgd door de intussen niet meer weg te denken muziekcursus van Kees van Zutphen. Ook de kunstcursussen van Jaap Nijstad ontbreken niet. Lezingen, waaronder de derde Lowenberglezing door Anne May Wachters bij gelegenheid van de Nationale Holocaustherdenking, nemen een prominente plaats in op de kalender. Verrassend zijn de concerten, waaronder het zigeunerorkest Roma Heina Mirando en het concert door musici van eigen bodem, Buddy & Dianne. Als je de eerste twee concerten van Ekaterina Levental hebt mogen meebeleven wil je het afsluitende concert, ‘Schoppenvrouw’, niet missen. Jonah Freud komt kort voor kerst geheimen uit de joodse keuken onthullen. Hiermee een greep uit het rijk gevarieerde programma, waardoor velen weer de weg naar de synagoge zullen weten te vinden.

Meer informatie
Voor informatie over alle reeds opgenomen activiteiten, zie activiteiten.synagogeborculo.nl Wil je op de hoogte blijven van alle komende activiteiten, meld je dan aan voor de nieuwsbrief: synagogeborculo.nl onder: Contact.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Synagoge Borculo presenteert ambitieus programma voor 2023-2024”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven