Extra steun voor vrijwilligers Kerkepaden

BERKELLAND – De jaarlijkse bijdrage aan de drie kerkepaden-stichtingen in Berkelland wordt verhoogd. Hiertoe heeft het college van B&W besloten. De kerkepaden zijn zeer populair onder vele fietsers en wandelaars en worden onderhouden door veelal vrijwillige senioren.

Vaker
De lokale fractie van het CDA drong al vaker aan op een verhoging. De stichtingen zijn tevreden over de samenwerking met de gemeente en zien de verhoging als waardering. Voorzitter Gerard Hartjes uit Beltrum wijst ook naar de oplopende kosten voor zijn stichting en is blij dat nu eveneens een jaarlijkse indexering is afgesproken. Andere stichtingen zijn in Rietmolen en Lochuizen-Neede. “Het CDA vindt dat de kerkepaden een belangrijke bijdrage leveren aan de beleving van het buitengebied. Overigens zien de paden er geweldig en bijzonder goed onderhouden uit!”. Laat de partij weten.

De totale lengte van de kerkepaden in Berkelland is ca. 33 km en zijn onderdeel van vele regionale fietsroutes.

Foto: Links CDA-commissielid Patricia Oostendarp en rechts CDA raadslid Martine Tenhagen op kerkepad ‘t Vleer in Lochuizen.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven