Man steelt in luttele seconden een e-bike in Eibergen

EIBERGEN – Je knippert een keer met je ogen en dan heeft deze fietsendief het slot al open. Op klaarlichte dag steelt hij pal voor een supermarkt aan de Simmelinkstraat in Eibergen een elektrische fiets. Dat doet hij zo snel, dat niemand iets door heeft. Dat doet hij vast vaker.

Wie herkent deze man?
Het was voor de eigenaar van een Gazelle Ultimate C5 een rare gewaarwording toen die de boodschappen in de fietstassen wilde doen. Fiets weg! Een flinke strop, want de e-bike heeft een waarde van bijna 4.000 euro en stond nog wel pal voor de ingang van de supermarkt.

Slot ontzetten en dan weg
Maar daar had de fietsendief dus geen boodschap aan. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man in een zwart trainingspak doelgericht op de e-bike afloopt en onder het oog van meerdere mensen in een oogwenk het slot opent.
Vermoedelijk gebruikt daarvoor hij een zogenoemde Poolse loper. Dat is een stuk gereedschap waarmee fietsendieven het slot ontzetten. Wie herkent deze man? En wie weet waar hij of de fiets nu is?

 

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie).

Deel dit artikel:

19 gedachten over “Man steelt in luttele seconden een e-bike in Eibergen”

  1. Wat jammer dat de politie weinig kan doen tegen dat soort “normale” mensen. Ja geen capaciteit , de meeste moeten naar den Haag de tunnelbak van de A12 leegmaken.🤔

  2. Het wordt met eBikes steeds erger,,, het was Vroeger je autoradio in 10 seconden uit de slee,,, en altijd weer oosteuropees volk,,, of schunnige Medelanders,,, groetjes

  3. Beetje jammer en dom dat de ex eigenaar zijn fiets niet met 2 sloten en aan paal vast heeft gezet .

    Je wordt dagelijks gewaarschuwd dat je dure e bike gesloten kan worden .erg maar waar .

  4. Er moeten meer flits controles bij de NL grens komen. De e-bikes worden met bestelbusjes het land uitgesmokkeld. Misschien worden de dieven wat terughoudender met stelen…

  5. Voor 25 euro een alarm op de fiets
    Gaat na 2× aanraken af geeft een beetje schrik bij de dief

  6. Triest dat er giga veel politiemensen naar Den Haag worden gestuurd. Als het al nodig zou zijn om zoveel mensen naar deze demonstratie te sturen dan gaat er iets goed fout.
    De Eibergseweg politie moet daar zijn waar zij horen te zijn en dat is in Eibergen en nergens anders!!
    Is het nodig om een demonstratie te ‘breken’ (??) zet dan de militairen in om ipv te schieten op een normale wijze de mensen van de A12 te verwijderen. Dit heeft trouwens geen enkele zin want ook vandaag, morgen, overmorgen en daarna zal op de A12 worden gedemonstreerd.

  7. Zou toch zo’n dure fiets aan een ketting leggen. Maakt het niet onmogelijk maar toch wat moeilijker. Jammer dat dat moet., maar in deze tijd Le en we nu.

  8. Als we nou allemaal weer een gewone fiets nemen? Goed voor de volksgezondheid, verkeersveiligheid en verzekeringspremies.

  9. Een bijna nieuwe fiets is gestolen in Apeldoorn.Bij de kegelbaan.Een zwarte met zwarte fietstassen op met versnelling.

  10. Je krijgt hier in Nederland hooguit 40 uur taakstraf voor een fietsendiefstal. Daarom komt al dat gespuis uit oost Europa hier naar toe.

  11. Zo een rijk land en dan geen mankracht hebben lekker zo doorgaan en vvd d66 etcetera blijven stemmen

  12. Tientallen keren wordt je gewaarschuwd zet je fiets met een goede ketting vast. Ook voor 2 min dat je binnen bent. Maar nee hoor, deze lul zet hem gewoon met een lullig AXA ringslot neer. Door dit soort eikels gaat onze verzekering weer omhooggevallen. Nu hoor ik jullie denken, maar doet toch niets fout. Het is de dief die gepakt moet worden. Maar iedereen weet dat dit niet te doen is. Dus mensen zet aub je fiets met een goed maar dan ook een goed kettingslot vast. Ik ben 67 jaar en fiets al vanaf mijn 13. Er is nog nooit maar dan ook nooit een fiets van mij gestolen.

  13. Inmiddels zou toch iedereen moeten weten dag een ‘simpel’ ringslot met zo’n Poolse sleutel (een ijzeren staaf) en met enige kracht (van een steeksleutel die hij in zijn rechterhand of mouw heeft) te openen is. Die ringsloten zijn er niet tegenop gewassen.

    Waarom staat die fiets niet met een tweede slot, een kettingslot, aan een paal of hek vastgezet? De verzekering keert op deze manier waarschijnlijk ook niets uit. Poef, weg fiets…

  14. Stom om een dure fiets zonder goede kettingsloten onbeheerd achter te laten. De Poolse sleutel is alom bekend.

  15. Het is gelukkig geen allochtoon, nieuwe Nederlander, asielzoeker, gelukszoeker, vluchteling, zwarte, maar een echte Nederlander die steelt. Waar zullen we die naar toe sturen?

  16. Waarom geen kettingslot? Beetje heel erg dom ook. Zeker voor zo’n die fiets. Als ik mijn fiets niet ergens aan iets vast kan maken ga ik er niet eens naar binnen. Helaas maar het is helaas niet anders tegenwoordig.

  17. Vervelende is dat verzekeraars een ART-2 slot eisen. Deze zijn door dit certificaat vele malen duurder dan de werkelijke product waarde.
    Je kunt dus vaak voor hetzelfde geld een kwalitatief veel beter slot krijgen maar die worden niet geaccepteerd.
    Gevolg dat vaak het eerste de beste slot wordt geplaatst (vaak zon ringslot)
    Erken nu gewoon eens Europese erkenningen ipv al dat soort nl stichtingen die het wiel opnieuw willen uitvinden.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven