Samen koken, samen eten voor inwoners wijk Neede Noord Oost

NEEDE – De wijk Neede Noord Oost wordt de komende tijd flink onder handen genomen. De wegen, het riool en verschillende woningen worden vernieuwd. De gemeente wil de wijk groener, (kind)vriendelijker, duurzamer en socialer maken. Vanuit dit project zijn verschillende werkgroepen en initiatieven ontstaan, waaronder ‘Samen koken, Samen eten’.

Waarom dit wijkproject
De gemeente Berkelland, samen met ProWonen en bewoners van de wijk, werken samen aan het versterken van de sociale basis in Neede Noord Oost. ‘Samen koken, Samen eten’ is een initiatief voor een betere sociale basis. Estella, zelf inwoner van de wijk, is een van de initiatiefnemers en legt uit dat er verschillende gesprekken in en om de wijk zijn gevoerd met betrekking tot het aanpakken van de wijk. Op een bijeenkomst begin dit jaar vanuit de gemeente konden mensen zich opgeven om deel uit te maken van dit project. Estrella heeft zich hier destijds voor opgegeven.

De werkgroep ‘Samen koken, Samen eten’ bestaat uit meerdere bewoners uit de wijk, Wim Staargaard, Karin Oonk, Jacqueline Nieuwenhuis, Petra Huijs, Estrella van Liere, Sake Dijkstra, Arjan van Liere en Annelies Umans. Het is bedoeld om samen te komen en op een sociale manier contacten te maken en onderhouden. “Niet alleen voor eenzame mensen, maar voor iedereen uit de wijk. Jong, oud, ondernemers, bewoners, nieuwkomers. Voor iedereen.” zegt Estrella.

Woensdag 27 september zal de eerste bijeenkomst plaatsvinden om 17:45 uur bij Activiteitencentrum Boerderij de Meijer, Hessenweg 2, Neede. Het doel van deze avond is om op een laagdrempelige manier te starten. Wel samen eten, maar nog niet koken. Zo is er voor iedereen die zich aanmeldt een gratis maaltijd. Tijdens deze avond zal besproken worden wat men wil en ook wat men daarvoor over heeft. “Feedback krijgen van de bewoners. Wat willen ze en hoe moeten we dat bereiken.” Iedereen uit de wijk Neede Noord Oost is dan ook van harte welkom.

Aanmelding kan via Wim Staargaard: 06-47160107. Email: needenoordoost@gemeenteberkelland.

Na deze avond zal bekeken worden op welke manier er behoefte is om dit soort avonden te blijven organiseren.

Neede Noord Oost
Blikplein
Blikweg
Bosstraat
Henry Dunantweg
Hoeveweg
Hoge Blik
Inslagstraat
Kalanderstraat
Kempersdijk
Kempershof
Lage Blik
Leussinkweg
Rapenburg
Ruwenhofstraat
Scheringstraat
Schoolstraat
Vaarwerkweg

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Samen koken, samen eten voor inwoners wijk Neede Noord Oost”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven