Unieke dansvoorstelling van DeDæ in Neede

NEEDE – Onder de titel Aardedans geeft het Dutch Eurythmy Dance Ensemble (DeDæ) op zondag 17 september aanstaande een unieke dansworkshop en dansvoorstelling op Hof van Moeder Aarde in Neede.

DeDae is een groep jonge, getalenteerde euritmie-dansers onder leiding van Gia van den Akker. “Wij laten ons leiden door het ritme van nu en morgen, we werken met actuele thema’s, maken producties en ontwikkelen workshops voor verschillende doelgroepen. Met de voorstelling en workshop ‘Aardedans’ trekken we langs boerenerven, dansen met de bezoekers en de boeren en maken door de dans ons respect en liefde voor de aarde voelbaar.”

Aandacht
‘De aarde is een JIJ.’ Alles wat aandacht krijgt, gaat groeien en dus stelt DeDae in ‘Aardedans’ de aarde centraal. De Aardedans-workshop begint om 13:30 en duurt ongeveer 45 minuten. In de workshop staat onze verbinding met de aarde centraal. De aarde draagt ons, de aarde ademt, is vol bodemleven en voedt ons. We luisteren met onze voeten, we ademen de ritmes van de aarde, we bewegen de klanken van onze taal. Ieder individueel en samen. Kom door middel van de aarde ook meer in verbinding met jezelf en de ander. Je hebt geen danservaring nodig om aan deze workshop deel te nemen. In de Aardedans-voorstelling dansen de leden van DeDae op hun manier de verbinding met de aarde: de seizoenen, het weer, de bodem, de regenworm, de levens- en groeikrachten en toont ook de verstoring en uitbuiting van het verdienmodel. “Dat is onze boodschap: onze dierbare aarde vraagt aandacht, vraagt menselijke en creatieve verantwoordelijkheid.” De Aardedans-voorstelling begint om 15:00 uur en duurt ongeveer een uur.

Uniek
De unieke workshop en voorstelling Aardedans vinden plaats op Hof van Moeder Aarde aan de Bliksteeg 1 te Neede (Noordijk). De inhoud van deze workshop en voorstelling sluiten aan bij het streven van de hoeders van Hof van Moeder Aarde om de grond onder Hof van Moeder Aarde vrij te kopen en uit de geldeconomie te halen. “We zijn daarom erg blij dat de leden van DeDæ deze workshop en voorstelling op ons erf willen komen geven!” De workshop en voorstelling worden bij droog weer buiten gegeven. Neem als je mee wilt doen s.v.p. een kussen of kleedje mee en een extra kledingstuk. Mocht het regenen dan wordt de voorstelling naar binnen verplaatst.

Informatie
Meer informatie over de workshop en voorstelling vind je op www.hofvanmoederaarde.nl. Tickets voor de workshop en voorstelling zijn vooraf verkrijgbaar via www.dedae.nl en kunnen – bij voorkeur met contant geld – ook nog bij de entree gekocht worden.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Unieke dansvoorstelling van DeDæ in Neede”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven