fotoreportage: Oplevering nieuwbouw Staring College Borculo


BORCULO – Na een intensief proces van overleg, ontwerpen en bouwen, was het vandaag zover: de oplevering van de nieuwbouw van het Staring College in Borculo. De bouw is voltooid en het gebouw kon worden overgedragen aan het Staring College. Deze mijlpaal werd vanmiddag gevierd op Campus De Wildbaan.

Programma
De bijeenkomst vondplaats in de nieuwe school op Campus De Wildbaan aan de Haarloseweg 9 in Borculo. Naast de architect en het bouwteam waren vertegenwoordigers van de gemeente Berkelland, medewerkers en schoolleiding van het Staring College aanwezig en de bestuurder van Portuur, de stichting waaronder het Staring College ressorteert, aanwezig.
Het programma zag er als volgt uit:
15.00 uur Ontvangst en welkomstwoord door Marijn Dijkman, afdelingsleider Staring College locatie Borculo
15.10 uur Terugblik op het bouwproces door Wendy Colenbrander (hoofd Facilitair en huisvesting) en Gertjan van der Molen (bestuurder stichting Portuur)
15.45 uur Overdracht sleutel en uitbrengen toost
16.15 uur Rondleiding in de school
17.00 uur Einde bijeenkomst

Nieuwbouw Borculo
De eerste lessen in de nieuwe school starten op 8 januari 2024. De locatie Herenlaan van het Staring College is vanaf dat moment gesloten; de locatie aan de Beukenlaan zal nog wel in gebruik blijven. De nieuwe school kent straks een breed onderwijsaanbod van vmbo, havo en vwo in de onderbouw en beroepsgerichte leerwegen vmbo in de bovenbouw. De school is ontworpen door architectenbureau DAT. De aannemer was Klaassen Bouw uit Dinxperlo en WSi uit Groenlo verzorgde de installatietechniek. Het energie neutrale gebouw krijgt goed geoutilleerde vmbo-praktijklokalen en is bereikbaar via veilige fietsroutes en openbaar vervoer.

Foto’s en video: FreezeFrame Achterhoek

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven