‘t Broek uit Ruurlo niet opgewassen tegen Beuningen

RUURLO – Zondag 22 oktober werd de tweede editie van de Landelijke Straat wedstrijden verschoten. Deze wedstrijden op het hoogste klootschietniveau worden per maand georganiseerd door de NKB. Gastheer was ditmaal afdeling Noord-Twente in Ootmarsum.

Titelkandiaat
K.V. ’t Broek mocht tegen titelkandidaat Beuningen 1 aantreden. Dit team was vorige maal onderbezet door deelname aan internationale wedstrijden in Ierland. Beide ploegen gingen goed van start en de mannen uit Ruurlo namen zelfs een kleine voorsprong in de eerste kilometer. Beuningen kwam gaandeweg beter in het ritme maar de mannen uit Ruurlo met Ferdy Herez als vervanger van Bart Kuenen wisten goed aan te haken. In het laatste gedeelte wist Beuningen met een aantal zeer lange schoten het verschil te maken. Met name kernploeglid Luuk Zanderink had volgens de aanwezigen een paar absurd lange schoten. Een aantal mindere schoten van ’t Broek had tot gevolg dat het verschil in score nog snel opliep. 48 schoten en met 3 schoten voorsprong de dagwinst voor Beuningen en 54 schoten en een 7e plaats voor ‘t Broek.

Op dreef
K.V. Zwolle (Groenlo) was beter op dreef dan ‘t Broek maar met 51 schoten en een 2e plaats waren zij niet helemaal tevreden. Dat de verschillen klein zijn op landelijk niveau bleek ook ditmaal. Tussen nummer 2 en nummer 7 zaten maar 4 schoten. Zwolle staat met een totaal van 15 punten op de 1e plek in het algemeen klassement. Beuningen staat nu met 12 punten op een tweede plaats gevolgd door Ons Streven (Tilligte) met 10 punten. ’t Broek staat 8e met 6 punten. Volgende Landelijke wedstrijd is over 4 weken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven