5 tips om twee banen te vergelijken


BERKELLAND – Om je te helpen bij het vergelijken en kiezen tussen twee vacatures ING, hebben we deze vraag aan loopbaancoaches, recruiters en rekruteringsmanagers gesteld voor hun beste tips. Van het begrijpen van het groeipotentieel van elk aanbod tot het maken van een vergelijkingstabel met voor- en nadelen: er zijn verschillende tips die kandidaten kunnen helpen bij het beslissen welke baan het beste is van de twee banen die ze krijgen aangeboden. Hier zijn vijf tips die experts kandidaten bieden voor het vergelijken van twee vacatures ASML:

Stel jezelf in beide rollen voor
Het gebruik van je intuïtie (gebaseerd op ervaringen uit het verleden) is een geweldige manier om de moeilijke keuze tussen twee banen te maken. Stel jezelf mentaal en visueel voor in elke functie en denk na over hoe je gemiddelde dag er binnen elke rol uit zou zien. Bedenk vanaf het begin van de werkdag tot het einde van de werkdag welke baan je het meest enthousiast maakt en waarom de andere baan minder interessant lijkt. Baseer je visualisatie op je indruk van het bedrijf, je nieuwe collega’s en de functieverantwoordelijkheden om te beslissen welke rol als winnaar uit de bus komt.

Kijk naar de werkcultuur
Voordat je een beslissing neemt, moet je de werkplekcultuur van beide bedrijven onderzoeken om te beslissen welke het beste bij je past. Als je iemand bent die meer ontspannen en autonoom is, kan een cultuur die de ‘drukte’ bevordert of een snelle omgeving kent, je op de korte termijn uitdagen, maar je na verloop van tijd uitputten. Het evalueren van de bedrijfscultuur is dus een cruciaal aspect bij het beslissen welke baan je wilt nastreven.

Kies de beste leider
Het aanbod dat voor de beste leider werkt, is over het algemeen het aanbod om te accepteren, ervan uitgaande dat de twee aanbiedingen over het algemeen vergelijkbaar zijn qua beloning en voordelen. Een goede leider zal de energie en tijd besteden aan het helpen van een goede start. Zij zullen je ondersteunen en helpen groeien in het bedrijf, wat zal leiden tot promoties en een verhoging van de beloning. Vraag om met enkele medewerkers te spreken die aan de leider rapporteren en vraag naar de stijl van de leider. Vraag de leider ook naar voorbeelden van medewerkers die zij hebben aangenomen en hoe zij deze hebben ontwikkeld en geholpen succesvol te zijn.

Begrijp het groeipotentieel
Naast het kiezen van het team/de manager waarmee je het beste kunt opschieten, selecteer je ook het bedrijf dat investeert in de groei van medewerkers en een duidelijk pad voor vooruitgang biedt. Dat is waar de beste fit op de lange termijn zal zijn en waar je weet dat je carrièredoelen zullen worden gekoesterd. Ontdek wat het prestatiemanagement- en promotieproces is, en welke leer- en ontwikkelingsmogelijkheden er voor je beschikbaar zijn.

Creëer een vergelijkingsdiagram
Onderzoek en bouw een vergelijkingstabel die ook de voor- en nadelen van elke aanbieding bevat. Door visueel te zien wat elk te bieden heeft, kan men beter bepalen welk aanbod aansluit bij de behoeften van de situatie van de kandidaat. Secties in het diagram die, afgezien van salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, nuttig zijn, zijn de werkomgeving en collega’s, en ook of de bedrijfscultuur aansluit bij de persoonlijke waarden van de kandidaat.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven