Bovenbouw basisschool Gelselaar leert koken


GELSELAAR – De afgelopen weken was het op woensdagen een drukte van belang in de keuken van Dorpshoes Gelster. Groep 5 tot en met 8 van de G.A. Van Der Lugtschool in Gelselaar krijgt hier kookworkshops van professioneel kok José Pasop. Op de basisschool werken ze momenteel aan het thema ‘Eet Smakelijk’, een thema over voeding. Wel zo toepasselijk in de feestdagenperiode en een kookworkshop maakt het plaatje compleet.

Enthousiast
Het domein van chef-kok José is tijdens werkdagen de keuken van Zorgvilla Huize Dahme in Lochem. In haar vrije tijd wilde ze graag iets doen voor de basisschoolkinderen van Gelselaar. Locatieleider Mardine van der Spoel-van Stijn was gelijk enthousiast over José haar voorstel: “José heeft de recepten bedacht en de kinderen voeren het onder haar leiding uit. Zo staat er onder andere groentesoep en een quiche op het menu. Waarbij de kinderen alles zelf moeten snijden.” Natuurlijk wordt de maaltijd ook door de kinderen zelf opgegeten. “De ene helft van de klas kookt, waarna ze het met de hele klas samen opeten. En de volgende keer is de andere helft aan de beurt.” En achteraf werken de kinderen individueel het recept uit, zodat ze het thuis nog eens kunnen maken, aldus Mardine.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven