Broer en zus Zieverink goed van start in NKB Championstour straat

RUURLO – Zaterdagmorgen 19 november stonden de klootschiettoppers uit Nederland al vroeg klaar voor de 1e Championstour wedstrijddag onderdeel straat. Met een temperatuur van ca. 5 graden Celsius en een gure wind, niet de meest ideale omstandigheden voor een topprestatie. De locatie was de Punthuizerweg in Beuningen (Ov).

Kernploeg
Tijdens 2 omlopen van 10 schoten wordt bepaald wie de beste is en met de beste score naar huis gaat. Inzet is een plek in de kernploeg die recht geeft op het EK 2024 in Neuharlingersiel (Duitsland). De beste 10 heren, 6 dames, 4 jongens en 3 meisjes zullen afgevaardigd worden namens de Nederlandse klootschietersbond. (NKB)

Wisselend
De 1e van 4 wedstrijddagen liet wisselende resultaten zien voor de klootschieters uit onze regio. Bij de heren zijn naast Patrick, een drietal klootschieters uit de Achterhoek vertegenwoordigd. Jurgen te Brake, Arno te Brake en Ramon Halleriet, allen van KV Zwolle (Groenlo).

Matig
In de 1e omloop liet Arno een matige score noteren en met een 13e plaats (1042 m.) was hij niet helemaal tevreden. Jurgen was iets beter op dreef en noteerde een 10e plaats (1105 m.) Ramon deed het goed en met 1123 m. noteerde hij een prima 6e plaats. Patrick begon met een matig afschot maar herstelde zich met misschien wel het langste schot (ca. 230 m.) van de dag. Hij ging goed door en finishte met 1377 meter als winnaar van de 1e omloop. De tweede omloop was minder voor de Achterhoekers. Ramon een 14e plaats (1038 m.), Patrick 12e (1069 m.), Arno 11e (1073 m.) en Jurgen 10e (1090 m.) In het tussenklassement staat Patrick met een 5e plaats als beste Achterhoeker genoteerd.

Dames
Bij de dames zijn er naast Suzan geen dames uit de Achterhoek die zich geplaatst hebben voor de eindronden. Suzan kon de eerste ronde niet in haar ritme komen. Niets leek te lukken. Ze noteerde een magere 808 m. welke goed was voor de 8e plaats. De tweede omloop ging ondanks de ingetreden regen duidelijk beter. Met een mooie afstand van 1052 meter wist zij de tweede plaats te bemachtigen. In het tussenklassement staat Suzan op een gedeelde 4e plaats ruim achter Europees kampioen Silke Tulk, die beide omlopen wist te winnen.
Zowel bij de jongens als de meisjes zijn er helaas geen afgevaardigden uit de Achterhoek.
Voor de 2e wedstrijddag hoeven de Achterhoekers niet ver te reizen. Deze zal op 16 december bij KV Zwolle (Groenlo) georganiseerd worden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven