EK selectie veldklootschieten met Suzan en Patrick Zieverink uit Ruurlo van start

RUURLO – Op zaterdag 4 november werd de 1e wedstrijddag van de Champions Tour onderdeel veld en zetten georganiseerd door de NKB. De beste klootschieters van Nederland werden in Denekamp bij vereniging KV Nooit Gedacht verwacht. Tijdens 2 omlopen van 600 meter per wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. De wedstrijdbaan was ondanks de vele regen van de afgelopen tijd prima te bespelen.

Duitsland
Inzet dit jaar is deelname aan het EK in mei 2024 in Neuharlingersiel (Duitsland). De beste 10 heren, 6 dames, 4 jongens en 3 meisjes plaatsen zich voor dit grootse evenement. Het niveau is hoog getuige de geringe verschillen tussen de deelnemers in de diverse klassen. 1 minder schot kan zomaar een verschil van 5 of meer plaatsen uitmaken. Bij de heren is 1 klootschieter uit de Achterhoek vertegenwoordigd op de onderdelen veld en zetten. Patrick Zieverink (foto links) van KV ’t Broek. Hij heeft zich ook voor het onderdeel straat geplaatst.

Goed van start
Patrick ging goed van start. Helaas was zijn 5e schot wat minder wat hem een topscore koste. Hij werd met een score van 5 schoten en 1,80 meter 9e in de eerste omloop. In de tweede omloop ging Patrick matig van start en de opgelopen achterstand kon niet meer worden goedgemaakt. Ondanks dat werd hij 10e met een score van 6 schoten en 66 meter. Het onderdeel zetten wordt vooral door de Duitsers gepraktiseerd. De totaal afstand van de 3 schoten door de lucht (met een kloot van 475 gram voor de heren) bepalen de uitslag. Patrick was voor zijn doen matig op dreef. Met schoten van ca. 51,5 m, 54 m en 54 meter eindigde hij, weliswaar op ruimte afstand tot de winnaar toch nog op prima 4e plaats.

Dames
Suzan Zieverink (foto rechts) is de Achterhoekse deelneemster bij de dames. Zij speelt ook op alle 3 de onderdelen mee. Suzan heeft wat te verdedigen op het onderdeel veld waar zij tijdens de EK 2022 tweede op werd. Zij behaalde in de 1e omloop na een goede wedstrijd een prima 2e plaats met 7 schoten en 76 meter. De 2e wedstrijd ging nog iets beter en met een score van 7 schoten en 85 meter eindigde ze wederom op een keurige 2e plaats achter de ongenaakbare Europese kampioen Silke Tulk.

Zetten
Ook bij het onderdeel zetten is Suzan Zieverink namens ’t Broek vertegenwoordigd. Met de 375 gram zware kloot gingen het 1e en 2e schot goed. Haar laatste schot werd door een voetfout ongeldig verklaard. Dit kostte haar misschien wel de dag overwinning. Met een totaal aftand van 84 meter bleef ze toch nog 5 dames voor en eindigde ze op een 5e plaats. Helaas zijn er geen meisjes en jongens die de eer van de Achterhoek verdedigen op het onderdeel straat, veld en zetten.

Volgende
De volgende CT veldwedstrijd is op zaterdag 2 december bij vereniging KV Lattrop-Brecklenkamp.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven