Odival turners Owen en Oliver starten in nieuw turnseizoen

EIBERGEN – In de eerste wedstrijd van het seizoen 2023-2024 hebben de Odival turners Owen Haarlink en Oliver Pelle een prima wedstrijd gedraaid. De wedstrijd werd gehouden in de turnhal van SV Twello. Turners uit Gelderland en Overijssel hebben hier hun eerste wedstrijd van het seizoen geturnd.

Samengesteld
Geturnd werd er in teams van verenigingen en eventueel als er geen turners genoeg zijn in een bepaalde klasse van een vereniging werd er een team van verschillende verenigingen samengesteld. Het team waarin Owen turnde was een samengesteld team van Penta Winterswijk, Ven K Haaksbergen en Odival Eibergen in de klasse Instap B. Het team behaalde een 8e plaats met 251.700 punten. Een mooie prestatie van het team Waar enkel jongens in zaten die nog maar een half jaar geleden waren begonnen met turnen. Verder werd er in deze wedstrijd ook gekeken naar de individuele prestatie. In deze categorie deden 40 jongens mee in verschillende teams. En Owen moest dus individueel tegen 40 turners opboxen. Een grote opgave maar Owen had zich goed voorbereid. Owen werd 17e in de individuele ranking met een totaalscore van 86.950 punten. Heel goed presteerde Owen op vloer, sprong en brug. Op vloer was Owen 9e van de 40 turners met 15.550 punten. Ook Oliver draaide een prima wedstrijd. Oliver Pelle is pas 2 maanden bij de Odival selectie en draait daar goed mee.

Achterhoekse Moaten
Oliver zat in een samengesteld team: De Achterhoekse Moaten die bestaat uit GV Athos uit Aalten, VGV uit Varsseveld en Odival Eibergen in de klasse Pupil C. De Achterhoekse Moaten werden 5e dus dicht bij een podiumplaats. Het team draaide de wedstrijd maar met 3 deelnemers wegens ziekte van een turner van GV Athos Aalten. Met een teamwedstrijd werkt het als volgt: er zijn 4 of 5 deelnemers in een team en van die deelnemers worden de drie beste resultaten geteld voor de einduitslag. Aangezien dit team het pech had dat er maar drie deelnemers meededen werden daardoor alle missers direct zichtbaar in het eindresultaat. Maar toch nog 5e worden is dan een geweldige prestatie. Oliver werd individueel 18e met 79.800 punten. Oliver presteerde op alle toestellen met een goed gemiddeld resultaat. Op sprong deed hij het wel heel goed met 14.800 punten.

Volg alles op de website van Odival te weten www.odival.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven