Broer en zus Zieverink uit Ruurlo op koers in Championstour straat

RUURLO – Zaterdagmorgen 16 december stonden de klootschiettoppers uitNederland al vroeg klaar voor de 2e Championstourwedstrijddag onderdeel straat. Met een temperatuur van ca. 5 graden Celsius en weinig wind waren het goedeomstandigheden voor een topprestatie.

Haarlo
De locatie was
in de Achterhoek namelijk de oude Eibergseweg / oude Borculoseweg in Haarlo. Tijdens 2 omlopen van 10 schotenwordt bepaald wie de beste is en wie met de beste score naarhuis gaat. Inzet is een plek in de kernploeg die recht geeft op het EK 2024 in Neuharlingersiel (Duitsland). De beste 10heren, 6 dames, 4 jongens en 3 meisjes zullen afgevaardigd worden namens de Nederlandse Klootschietersbond. (NKB)

Wisselend
D
e 2e van 4 wedstrijddagen liet wisselende resultaten zien voor de klootschieters uit onze regio. Bij de heren zijn naast Patrick, een drietal klootschieters uit de Achterhoek vertegenwoordigd. Jurgen te Brake, Arno te Brake en Ramon Halleriet, allen van KV Zwolle (Groenlo). In de 1e omloop liet Ramon een matige score noteren en met een 12e plaats (1093m.) was hij niet helemaal tevreden. Jurgen was iets beter op dreef en noteerde een 10e plaats (1238 m.) Patrick deed het goed en met 1377 m. noteerde hij een prima 5e plaats. Arno ging goed van start en finishte met 1405 meter als vierde in de 1e omloop. De tweede omloop was minder voor de Achterhoekers. Ramon een 16e plaats (1090 m.), Arno 11e(1116 m.), Jurgen 7e (1272 m.) en Patrick 5e (1364 m.). In het tussenklassement staat Patrick met een 4e plaats als beste Achterhoeker genoteerd.

Dames
Bij de dames zijn er naast Suzan
helaas geen dames uit de Achterhoek die zich geplaatst hebben voor de eindronden.Suzan was nauwelijks hersteld van een griepje en kon de eerste ronde niet in haar ritme komen. Ze noteerde een magere 1023 m., welke goed was voor de 5e plaats. In de tweede omloop leek de energie weg te vloeien. Met een afstand van 1082 meter wist zij de zesde plaats te bemachtigen. In het tussenklassement staat Suzan op een 5e plaats ruim achter Europees kampioen Silke Tulk, die beide omlopen wist te winnen.

Jeugd
Zowel b
ij de jongens als de meisjes zijn er helaas geen afgevaardigden uit de Achterhoek. Voor de 3e wedstrijddag moeten de Achterhoekers wat verderreizen. Deze zal op 27 januari 2024 door KV Woudhuis in Terwolde georganiseerd worden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven