Cortenstalen bloembakken in Haarlo worden voor einde van het weekend verwijderd


HAARLO – Op verzoek en in overleg met de provincie en gemeente worden 12 cortenstalen bloembakken aan de Eibergseweg/Borculoseweg (N822) in Haarlo nog voor het einde van het weekend verwijderd. Deze 12 bakken staan ook in het wegvak waarvan de provincie Gelderland de wegbeheerder is en staan binnen de obstakelvrije ruimte. Er is door de gemeente helaas verzuimd om vooraf toestemming van de provincie te vragen voor de uitvoering van dit plan. De stalen bakken staan te dicht op de rijbaan en daardoor is er te weinig obstakelvrije ruimte. Dat is niet voldoende veilig. Er zijn ook al enkele ongelukken met de bakken gebeurd.

Plantgoed en cortenstalen bakken worden opgeslagen
Donderdag wordt het plantgoed eruit gehaald en vrijdag en zaterdag worden de bakken opgehaald. Deze worden opgeslagen. De plekken worden ook zoveel mogelijk met tegels weer bestraat.

Nieuw plan maken
Haarloos Belang gaat de komende tijd samen met wegbeheerders en verkeerskundigen van de provincie en de gemeente kijken wat de mogelijkheden zijn voor een plan dat wel veilig en financieel haalbaar is. Wethouder Arjen van Gijssel: “Heel spijtig en vervelend, dat met alle goede bedoelingen om Haarlo verder te helpen met dit plan, niet alle facetten goed zijn onderzocht. Ik hoop dat er samen met de provincie en de gemeente uiteindelijk toch een plan uitkomt dat verkeersremmend werkt en het dorp op een veilige manier verfraait.”

 

Deel dit artikel:

19 gedachten over “Cortenstalen bloembakken in Haarlo worden voor einde van het weekend verwijderd”

 1. Verplaats de bakken maar naar de Borculoseweg in Eibergen gaat daar de snelheid misschien wat naar beneden.

 2. Onvoorstelbaar wat een inzicht en wat een samenwerking weer tussen overheidsinstanties. Probeer maar eens een verkeersonveilige situatie aan de kaak te stellen in de gemeente Berkelland. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. De burger kan zijn of haar plicht doen en de gemeente Berkelland trekt haar handen er van af…

 3. Hoppa….. en weer een geldverspilling actie van de gemeente Berkelland!!!!!
  En wie gaat daar straks weer aan mee betalen? Ja hoor de inwoners van Berkelland..
  Het woord communicatie is niet bekend?

 4. Wat jammer dat ze weg moeten , de bloembakken waren door echte vaklieden gemaakt . Elders zullen ze er heel blij mee zijn.

 5. Niet alle facetten goed onderzocht… Heeft er überhaupt iemand met gezond boeren verstand naar gekeken? Dan waren deze bakken nooit geplaatst!

 6. Dit kost ook weer het nodige geld, alsof ze bij de gemeente niet weten hoe het hoort als je iets wilt plaatsen. De kerstboom in de kernen is te duur , wat n onzin als je dit weer leest met die bloembakken. Als particulier iets wil moet je dit ook aanvragen maar de gemeente mag alles, gelukkig nu terug gefloten. En wat NIPO schrijft over de vrachtwagens in het dorp, er zal toch weleens wat afgeleverd worden. Geesteren is gewoon n dorp en geen openluchtmuseum hier wordt gewoon geleefd en gewerkt, de ene keer dr vrachtwagens andere keer de trakteren waar men dan last van heeft.

 7. Jammer, gewoon weer een “nieuwerwets” streng Provinciebestuur die zelf nooit fouten maken….

 8. Waarschijnlijk bedacht door dezelfde ambtenaar die de idiote kollosale bloembakken in Eibergen centrum heeft laten plaatsen.

 9. Erg jammer dit. Het is voor de ambtenaren blijkbaar veel te eenvoudig om andermans geld uit te geven. En misschien ook nog wel geregeld door een ingehuurd “veel te duur” extern bureau die ook al kapitalen kost.

 10. De bloembakken kunnen zo naar de Willem Sluyterweg en Voshaarweg in het nieuwe beplanting’s plan

 11. Plaatse maar aan het haventje bij de Hoeksteen in Borculo, als dit klaar is, past dat heel goed in het geheel..

 12. is toch de wethouder die naar Den Haag wilde , nou gewoon strik er om weg wezen.
  is vast wel iemand die hem wil brengen .of niet.

 13. Het is op zijn minst bijzonder dat de weg door Haarlo een provinciale weg is. Vrachtverkeer wordt door de kern van Haarlo geleid om in Eibergen in de nieuwbouw uit te komen.

  Vlot de provinciale weg van Borculo naar Eibergen via Neede laten lopen. Kost 1 minuut extra maar vergroot de leefbaarheid in beide kernen.

  Kan de gemeente daarna de bloembakken weer terug plaatsen.

 14. Ik zou blij zijn. Nog nooit zulke lelijke dingen gezien en snap niet dat iemand ze mooi vind.
  Het zijn toch gewoon roestbakken om te zien.
  Afschuwelijk. Wat armoedig.

 15. Beste L.S. Volgens de laatste verkeersmeting van de passeren er dagelijks 79 zware vrachtwagens door Geesteren. Lijkt mij redelijk veel om ff wat af te leveren.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven