Gemeenteraad verdeeld over terugkeer gemeentelijke kerstbomen


BERKELLAND – In de oordeelsvormende sessie over het groenbeleidsplan is woensdagavond uitgebreid gesproken over de terugkeer van de gemeentelijke kerstboom in alle kernen van Berkelland. Het was Han Boer van D66 Berkelland die de discussie aanzwengelde. Jaren lang plaatste de gemeente Berkelland in alle Berkellandse kernen een verlichte kerstboom. Deze is inmiddels wegbezuinigd. Han Boer wil dat deze bezuiniging terug wordt gedraaid, volgens hem zorgt dit voor een sociale cohesie. Hij kreeg niet iedereen mee met zijn voorstel. CDA, Gemeente Belangen, GroenLinks en PVDA zien niets in een terugkeer. “Initiatieven in deze via het Naoberfonds zijn succesvol”, zo zegt Christian Hoftijzer. “Ik vond het in Eibergen altijd maar een armoedige boom”, stelde Jorrit Hondorp (PVDA).

Wethouder niet voor
Boer telde uiteindelijk 14 voorstemmers, hij wilde graag weten wat de wethouder hiermee wilde doen. Wethouder Arjen van Gijssel (CDA) somde op dat zo’n actie wel 20.000 euro kan kosten. Hij ging dus niet mee in het plan van Boer. De fractievoorzitter van D66 liet weten het voor nu hierbij te laten. “Ik kom in een later stadium wellicht nog met een motie over dit onderwerp”. Het groeibeleidsplan, waar de sessie uiteindelijk overging, kreeg volgens een aantal partijen door de kerstbomen discussie veel te weinig aandacht. Het plan gaat echter  wel als hamerstuk door naar de besluitvormende sessie.

Foto: Ter illustratie

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Gemeenteraad verdeeld over terugkeer gemeentelijke kerstbomen”

  1. Ik ben voor en ik denk velen met mij. Het hoort erbij, je kunt alles wel wegbezuinigd masr op ander gebied wordt er ook wel aan iets uitgegeven waar je niet veel aan hebt. Iedereen geniet hiervan. Laten we niet alle tradities aan de kant zetten. Moet he zien hoeveel verlichting echt overdadig, er nu niet in het centrum van Borculo hangt dat is heel wat. En dat in de tijd dat we aan engerie besparing moeten doen met ons allen. 10 kerstbomen in de kernen dat moet toch kunnen, elke plaats en dorp, het geeft dan ook iets wat sfeer geeft in de donkere dagen en velen genieten daarvan en niet zoals met Sint alleen maar Borculo. Han de Boer blijf je je hiervoor inzetten.

  2. Ach ja, zo’n kerstboom brengt wel sfeer met zich mee hè. Ik vindt het ook altijd zo gezellig dat Buurthuis Hrt Geschilde Tomaatje de verlichte wietplant midden in de grote zaal zet. Laten we hopen dat deze niet wegbezuinigd gaat worden!

  3. Ook al zo iets wel.de ondernemer lampjes langs het water laten plaatsen maar zelf iets doen om de sfeer te creeren is te duur.
    Als je alles laat doen door een plaatselijk bedrijf uit berkelland zal het wel niet zo duur hoeven te zijn

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven