Mc Donalds op terrein Danspaleis


EIBERGEN/HAAKSBERGEN – Nadat het ooit zo bruisende Danspaleis bij Haaksbergen jarenlang leeg stond, was er onder discogangers nog jarenlang de vurige wens dat het complex ooit als horecagelegenheid nieuw leven zou worden ingeblazen. Dit voorjaar ging het pand echter tegen de vlakte, waarop er volop werd gespeculeerd over de toekomst. De nieuwe eigenaar heeft de plannen nu bekendgemaakt. De vroegere discotheek wordt een vestiging van McDonald’s met zowel een restaurant als een McDrive. Dat heeft directeur Ralf Weghorst van projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder Vester tegenover RTV Oost laten weten. McDonald’s Nederland heeft recent een vergunningaanvraag ingediend.

Volop speculaties
Nadat het complex twaalf jaar leeg heeft gestaan, werd dit voorjaar bekend dat het pand was opgekocht door Vester, een zusterbedrijf van brandstoffenleverancier AVIA Weghorst. In de jaren dat het pand leeg stond en gaandeweg verpauperde, werd er in de regio volop gespeculeerd wat er met de vroegere discotheek zou gaan gebeuren. Daarbij kwam in het verleden ook weleens de naam McDonald’s voorbij. Maar juist vanwege de achtergrond van de nieuwe eigenaar deden de afgelopen tijd verhalen de ronde dat de vroegere discotheek wellicht een nieuw tankstation zou worden. En met het oog op het duurzame karakter dat eigenaar Vester wil uitstralen, compleet met oplaadstations voor elektrische auto’s.

Het huidige perceel heeft echter nog altijd een horecabestemming. Volgens directeur Ralf Weghorst zal nu een groot deel van het 20 hectare groot terrein worden ingeruimd voor de vestiging van McDonald’s.

Volgens directeur Weghorst zijn bij de vergunningaanvraag zowel de gemeente Haaksbergen als de provincie Overijssel betrokken.

Landgoed betrekken bij plannen
Tegenover het perceel ligt het Landgoed Lankheet. Het bestuur hiervan wordt eveneens bij de nieuwe plannen betrokken. “Samen met het Landgoed Lankheet en onder begeleiding van Adviesbureau Eelerwoude is gekeken naar de landschappelijke waardes, ecologie, flora en fauna en de manier waarop de voorgenomen ontwikkeling daar optimaal op kan aansluiten”, aldus AVIA Weghorst en McDonald’s Nederland in een gezamenlijke verklaring. De omwonenden zijn eerder vandaag via een brief van de plannen op de hoogte gesteld. De komende tijd worden ze actief op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen.

Grensgeval
Het Danspaleis was met name in de tachtiger en negentiger jaren mateloos populair. Onder meer vanwege de geografische ligging: exact op de grens van Twente met de Achterhoek. Eenvoudig te bereiken via de oude N18, de vroegere Twenteroute. De discotheek maakte achtereenvolgens naam en faam als Silver Shadow, Palladium en Danspaleis. Tot in 2008 het doek viel, nadat de uitgaansgelegenheid kort daarvoor nog een kosten verslindende renovatie had ondergaan.

Mislukte comeback
Heel even leek er in 2019 nog sprake van een comeback, maar die plannen sneuvelden in een vroegtijdig stadium. Oktober vorig jaar werd onder grote belangstelling de achtergebleven inboedel geveild, waarbij souvenirjagers hun slag sloegen. Onduidelijk is nog wat er met de rest van het perceel gaat gebeuren. De nieuwe eigenaar Vester begon in 2017 onder de naam Twickelborg Vastgoed en was gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van duurzame, toekomstbestendige en betaalbare koop- en huurwoningen. Omdat het echter bredere plannen heeft, werd die naam later veranderd in Vester. Vanwege de meerdere stappen die voor de nieuwbouw nog moeten worden gezet, is het onduidelijk op welke termijn de eerste hamburgers kunnen worden gebakken.

Door: RTV  Oost

Deel dit artikel:

17 gedachten over “Mc Donalds op terrein Danspaleis”

  1. Gerard Mengerink

    Iedereen lijkt te zijn vergeten wat de échte oorsprong van dit pand was; Hotel Assinkbos, genoemd naar het bos wat er tegenover ligt. Een hotel met allure wat daarna, helaas, is omgevormd tot de “horeca” als het Danspaleis.
    Het zou een erkenning zijn van de werkelijke oorsprong, door die nieuwe vestiging op zijn minst “Assinkbos” te noemen.

  2. Jammer ongezond eten.Zou zeggen dat de overheid moet zorgen voor minder fastfood
    Dacht dat dit de nieuwe trend zou worden
    Maar helaas zal in dit geval het geld winnen

  3. Gefeliciteerd Haaksbergen, Eibergen en Rietmolen. Zorg maar vast voor extra vuilnisprikkers. Binnenkort zal om de 10 meter afval met de hoofdletter M komen te liggen.

  4. Zo als hier boven is vermeld dat de omwonende bewoners op de hoogte zouden zijn gesteld is niet waar. Wij zijn de naaste bewoners maar moeten helaas het nieuws via nieuws uit Berkelland vernemen. De gemeente Haaksbergen heeft al die tijd niets van zich laten horen over verdere ontwikkelingen van het voormalige danspaleis.

  5. Dat er een fast food keten komt, zorgt wel voor werk gelegenheid, persoonlijk vond ik er een mooi All _ inn clusief hotel zoals van b.v. all in hotel ketens als Enyoh. Op deze plaats stond er vroeger ook een Hotel vandaar. Maar weer een Grote M vindt ik jammer, als er dan een Fast Food komt was mijn keuze( en die zal wel niet tellen) een KFC met Drive inn

  6. Veel horeca heeft al last van personeelstekort. Als de Mac dat tekort in de regio niet weet te omzeilen, staat er zo weer een “leeg pand”.

  7. Ach ja, je weet wat ze zeggen, “beter tot het gaatje in Buurthuis Het Geschilde Tomaatje, dan het eten van dikke drek bij de mac”…

  8. Wat een onvoorstelbaar slecht idee. Iedereen met gezond verstand weet dat het zo niet verder kan en dan op deze plek, vlak bij een natuurgebied,
    alweer een fastfood-restaurant van een keten die ongeremde vleesconsumptie als handelsmerk heeft waarna er ook nog een lading afval overblijft. Past wel in het politieke klimaat van overal schijt aan hebben.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven