Prima resultaat voor ’t Broek tijdens Landelijke Straatcompetitie klootschieten


RUURLO – Zwolle bleek tijdens de vierde wedstrijd in Beuningen te sterk voor de overige teams. Hoewel de voorsprong maar 13 meter was op Beuningen bleek dit genoeg om de koppositie te versterken. De Achterhoekse klootschieters deden goed mee. Ook ’t Broek wist een prima resultaat neer te zetten. De verschillen waren gering op het ruim 5,5 km lange parcours in Beuningen. Het verschil tussen de derde plaats en de achtste plaats was slechts 4 schoten.

Snel
’t Broek (Ruurlo) mocht als eerste weg en begon super. Snel werden twee schoten voorsprong gepakt op tegenstander Zwolle (Groenlo). Halverwege de wedstrijd kwam Zwolle een paar keer met zeer lange schoten langszij, waardoor de achterstand werd omgebogen in een kleine voorsprong.  Het laatste deel van de wedstrijd kwam de koploper helemaal op stoom en ging het bij de mannen uit Ruurlo wat minder. Zwolle kwam met 49 schoten aan de finish terwijl ’t Broek met 54 schoten binnen was. Jammer voor de mannen uit Ruurlo dat het goede begin niet kon worden vastgehouden. Een hogere score had er zeker ingezeten. ‘t Broek Ruurlo werd 6e en Zwolle behaalde nipt de 1e plaats. Mede titelkandidaat Beuningen kwam ook met een score van 49 schoten binnen en verloor met 13 meter van Zwolle. 4 schoten achter winnaar Zwolle eindigden Nooit Gedacht, Ons Streven en Beuningen 2 allen met 53 schoten. Vooruitzicht had 56 schoten nodig en eindigde met 2 schoten voorsprong op Lattrop Breklenkamp dat 8e eindigde.

Stand
Koploper Zwolle heeft nu 31 punten. Beuningen volgt met 26 punten. Ons Streven heeft 20 punten en staat derde. Nooit Gedacht volgt met 19 punten op plaats 4. Vooruitzicht bezet de 5 plaats met 15 punten voor Lattrop Breklenkamp dat met 13 punten de zesde plaats bezet. Beuningen 2 staat met 12 punten zevende.  ’t Broek neemt met de score van dit weekend met 8 punten de achtste plaats in het tussenklassement in.

De volgende Landelijke Straatwedstrijd is 14 januari 2024. Deze zal plaatsvinden in afdeling TKC bij Lattrop Breklenkamp.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven