Vuurwerk bij het oud papier?

BERKELLAND – In Berkelland wordt het oud papier en karton gescheiden ingezameld. We zien met regelmaat spullen bij het oud papier die er niet in horen, zoals vuurwerk. Wat mag er allemaal bij het oud papier en wat niet?

Wel bij oud papier
Kranten, tijdschriften, reclamefolders, kartonnen dozen, enveloppen en printpapier. Boeken kunnen ook bij het oud papier, maar je kunt ze ook naar de kringloopwinkel brengen.

Niet bij oud papier
Oud papier en karton moet schoon en droog zijn. Gebruikte tissues horen bijvoorbeeld niet in de papierbak. Melkpakken en sap-pakken horen niet in de papierbak maar bij het plastic afval: er zit een plastic en/of aluminium laagje in. Zit er plastic om je tijdschrift of reclamefolders? Haal dat er eerst af voor je ze in de papierbak gooit. Omdat er ook plastic en andere materialen in en om vuurwerk zitten, mag dit ook niet bij het oud papier.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven