8e AKF klootschietcompetitie in Ruurlo


RUURLO – Het 1e team van Zwolle (Groenlo) loopt in op koploper Klein Dochteren. Het Zwolse team wist met 47 schoten het parkoers in Zieuwent te overbruggen. Concurrent Klein Dochteren had 3 schoten meer nodig maar behoud een ruime marge van 13 schoten. Met nog 4 competitieronden te gaan is de competitie nog niet gelopen maar Klein Dochteren heeft nog steeds de beste uitgangpositie.

’t Broek
Gastheer van de 8e competitieronde was KV ’t Broek uit Ruurlo. Voor deze gelegenheid werden de parkoersen in het buitengebied van Zieuwent gekozen. ’t Broek beet de spits af tegen Eibergen. ’t Broek startte uitmuntend en had vrij snel een voorsprong te pakken van 3 schoten. Deze voorsprong liep gedurende de wedstrijd langzaam weer terug. Op het laatste lange stuk pakte ‘t Broek weer een schot terug en finishte met 50 schoten en maar liefst 157 meter over de finish. Een prima 2e plaats. Eibergen had 52 schoten nodig en eindigde op een 5e plaats. ’t Broek 2 nam het op tegen Zwolle 2. Ook dit was een spannende wedstrijd. Het had niet veel gescheeld of ’t Broek 2 had het 1e team verslagen. Ditmaal kwamen ze maar 1 schot te kort. Een mooie wedstrijd met een prima 4e plaats. Zwolle 2 werd 6e. koploper klein Dochteren trad aan tegen hekkensluiter Dijkhoek. Het verschil was net als in de competitie duidelijk. Klein Dochteren 50 schoten en een 3e plaats terwijl Dijkhoek met 59 schoten de 9e plaats bezette. Zwolle had klein Dochteren 2 als tegenstander.  Ook hier was het verschil vrij groot. Zwolle werd met 47 schoten de winnaar van de dag terwijl klein Dochteren 2 met 59 schoten als laatste eindigde.  Respelhoek de nummer 7 trad aan tegen Onderlingen de nummer 8. Het kleine verschil in de competitie was nu ook te zien. Respelhoek 55 schoten en een 8e plaats terwijl Onderlingen met 54 schoten de 7e plaats behaalde.

Klein
In de tweede klasse waren de verschillen relatief klein. Koploper Onderlingen 2 werd met 57 schoten wederom 1e. Dijkhoek 2 werd met ook 57 schoten verrassend 2e voor ’t Broek 3 dat met 59 schoten 3e werd. Heksenkring (Barchem) had 60 schoten nodig en werd hiermee 4e. De volgende competitie is 3 Februari in Neede waar gezamenlijk met de EKFN de volgende competitie wordt verschoten.

Foto: Bart Kuenen van KV ’t Broek tijdens zijn laatste schot dat 157 m. over de finish ging

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven