DHKMP Freestylend bij deelname De Lekkerste Pannenkoek van Nederland


RUURLO – In een culinair spektakel op de Horecava heeft chef-kok Jhonny Jansen van De Heikamp deelgenomen aan de verkiezing van De Lekkerste Pannenkoek van Nederland. Zoetigheid op je pannenkoek? In de Achterhoek denken ze daar anders over. Bij DHKMP gaan ze freestylend voor de culinaire revolutie. Niks binnen de lijntjes kleuren. Geen regels, geen grenzen. Dromen, durven en compleet out of the box gaan, dat is hoe zij het doen.

Kunstwerk
De Freestyler is een waar kunstwerk met verschillende smaken en belevingen. Vertrekpunt van dit kleurrijke en smaakvolle avontuur is de pure pannenkoek, gebakken met de tarwe van de eigen boerderij. Een pannenkoek zonder grenzen. Door de in punten gesneden pannenkoek door onderdelen op het kleurrijke palet van ingrediënten te halen, verwen je je zintuigen. Op een doek van witte chocolade crème zitten onder andere basilicum dragon siroop, mango coulis, een crème van pompoen en gepofte paprika. Diverse fruitsoorten zoals ananas met honing, bramen en bietenstroop. Afgetopt met een meringue voor een crunch. Niet te beschrijven in woorden, maar een ware smaakbelevenis.

Smaken
Jhonny Jansen, chef-kok bij De Heikamp, benadrukt het belang van perfecte smaken en esthetisch genot: “We streven ernaar om niet alleen individuele smaken te perfectioneren, maar ook om ze samen te laten blenden op het bord! De kunst is om te spelen met contrasten: zoet en hartig, zacht en knapperig, een explosie van smaken in elke hap.” Bert van Zijtveld, eigenaar van De Heikamp: “Een podiumplek zat er dit jaar helaas voor ons niet in, maar de deelname zette ons team wel weer even op scherp. Het bevestigt onze toewijding aan perfectie en vernieuwing. ‘De Heikamp verrast’ is niet alleen een slogan; het is onze belofte aan gasten en jury’s.”

Bakkers
De concurrentie bestond uit 8 bakkers uit het hele land, maar De Heikamp, als enige pannenkoekenrestaurant in Nederland dat zijn eigen tarwe verbouwt, heeft de korte keten hoog in het vaandel. “We staan voor duurzaamheid, en dat komt tot uiting in de kwaliteit van onze producten,” voegt Van Zijtveld toe. “Met de Freestyler hebben we onszelf opnieuw weten te verrassen door de pannenkoek te verwerken tot een shared dining gerecht.” De Freestyler is niet zomaar een pannenkoek; het is een belevenis, een kunstwerk, en een statement van culinaire excellentie.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven