Patrick en Suzan Zieverink goed op dreef in Championstour straat

RUURLO – Zaterdagmorgen 27 januari was het vroeg opstaan voor menig klootschiettopper uit Nederland. De 3e Championstourwedstrijddag onderdeel straat stond nl op het programma. Met een temperatuur van net boven het vriespunt en weinig windwaren het goede omstandigheden voor een topprestatie. Jammer dat de sloten langs de straat het eerste deel nogal vol met riet en water stonden waardoor er veel gezocht moest worden. De locatie was in Terwolde op de veluwe. Tijdens 2 omlopen van 10 schoten wordt bepaald wie de beste is en wie met meeste punten naar huis gaat. Inzet is een plek in de kernploeg die recht geeft op het EK 2024 in Neuharlingersiel(Duitsland). De beste 10 heren, 6 dames, 4 jongens en 3meisjes zullen afgevaardigd worden namens de Nederlandse Klootschietersbond. (NKB)

Wisselend
D
e 3e van 4 wedstrijddagen liet wisselende resultaten zien voor de klootschieters uit de Achterhoek. Bij de heren zijn naast Patrick (KV ’t Broek Ruurlo), een drietal klootschieters uit de Achterhoek vertegenwoordigd. Jurgen te Brake, Arno te Brake en Ramon Halleriet, allen van KV Zwolle (Groenlo). In de 2 omlopen liet Ramon redelijke scores noteren en werd 10een 12e.  Arno was helaas niet in goeden doen.  Een 18e en een 11e plaats. Jurgen was beter op dreef en noteerde een 8e plaats(1196 m.) en een 7e plaats (1167 m.) Patrick deed het goed en met 1237 m. en 1256 m. noteerde hij 2 maal een 3e plaats. In het tussenklassement staat Ramon met 23 punten 16e, Arno heeft 26 punten en staat 14e, Jurgen heeft 43 punten behaald en staat hiermee op een 6e plaats. Patrick staat met 67 punten op een prima 2e plaats als beste Achterhoeker genoteerd.Patrick heeft zelfs nog een kansje om dit onderdeel te winnen. De achterstand op William Hobbelink (KV Beuningen) bedraagt 9 punten en is te overbruggen.

Pieken
Suzan was b
ij de dames gebrand om goed te presteren. Na de tegenvallende vorige wedstrijddag werd het tijd om te pieken. De eerste ronde noteerde ze 975 m. welke goed was voor de 2eplaats. In de tweede ronde gingen alle remmen los. Met een afstand van maar liefst 1145 meter en een voorsprong van bijna 200 meter op de nummer 2 Marianne Westerink wist zij de nodige punten te verzamelen in de race naar het EK. In het tussenklassement is Suzan met 35 punten opgeschoven naareen 3e plaats. Ze heeft 1 punt minder dan Britt Blokhuis die 2estaat en 1 punt meer dan Britt Rolink die de 4e plaats bezet. De eindoverwinning zit er niet meer in aangezien koploper Silke Tulk met 52 punten een te grote voorsprong heeft opgebouwd.

Haarlo
Voor d
e 4e en laatste wedstrijddag moeten de Achterhoekers aantreden in Haarlo. Deze wedstrijden zullen op 23 maart2024 door KV Zwolle georganiseerd worden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven