Vervolg EK selectie veldklootschieten met Suzan en Patrick Zieverink uit Ruurlo

RUURLO – Op zaterdag 14 januari werd de 2e van 4 wedstrijddagen van de Champions Tour onderdeel veld en zetten georganiseerd door de NKB. De beste klootschieters van Nederland kwamen ditmaal samen in Reutum. Tijdens 2 omlopen van 600 meter per wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. De wedstrijdbaan was ondanks de vorst en ingetreden dooi van de afgelopen dagen redelijk te bespelen.

Heren
Bij de heren is 1 klootschieter uit de Achterhoek vertegenwoordigd op de onderdelen veld en zetten. Patrick Zieverink van KV ’t Broek. Hij heeft zich ook voor het onderdeel straat geplaatst. Patrick ging redelijk goed van start. Helaas kreeg hij een kleine blessure waardoor hij enigszins beperkt werd. Hij werd met een score van 7 schoten en 25 meter 12e in de eerste omloop. In de tweede omloop werden de omstandigheden zwaarder. Patrick ging goed mee maar een minder schot op de heuvel worp hem terug en de achterstand kon niet meer worden goedgemaakt. Ondanks dat werd hij 11e met een score van 8 schoten en 45 meter. Patrick staat in de tussenstand op de 11e plaats.
Het onderdeel zetten wordt vooral door de Duitsers gepraktiseerd. De totaal afstand van de 3 schoten door de lucht (met een kloot van 475 gram voor de heren) bepalen de uitslag. Patrick was door de opgelopen blessure voorzichtig en eindigde op een matige 9e plaats.

Dames
Suzan Zieverink is de Achterhoekse deelneemster bij de dames. Zij behaalde in de 1e omloop na een prima wedstrijd een 2e plaats met 9 schoten en 53 meter. De 2e wedstrijd ging ondanks de slechtere omstandigheden en 2 mindere schoten niet verkeerd. Een score van 10 schoten en 47 meter eindigde ze op een keurige 3e plaats achter de ongenaakbare Europese kampioen Silke Tulk die beide omlopen winnend wist af te sluiten. Suzan staat in de tussenstand op de 2e plaats.
Ook bij het onderdeel zetten is Suzan Zieverink namens ’t Broek vertegenwoordigd. Met de 375 gram zware kloot gingen ditmaal wel alle schoten goed. Met een totaal aftand van bijna 121 meter bleef ze iedereen voor en werd ze winnaar van deze 2e dag.
De volgende CT veldwedstrijd is op zaterdag 24 februari bij vereniging KV Lattrop-Brecklenkamp.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven