Expositie Verre Gezichten Dichtbij in Ruurlo zoekt gastvrouwen en -heren

RUURLO – Voor de expositie Verre Gezichten Dichtbij worden enthousiaste vrijwilligers gezocht om de bezoekers te verwelkomen en wegwijs te maken. Verre Gezichten Dichtbij is een bijzondere kunstexpositie in De Smidse, de locatie waar in 2019 de portretten van Mathilde Willink en in 2022 de genomineerde portretten van De Nederlandse Portretprijs waren te bewonderen.

Verbinding
Een 25-tal beeldend kunstenaars laat met zo’n 35 schilderijen en beelden zien hoe je met kunst vluchtelingen een gezicht kunt geven. Nederlandse kunstenaars maken samen met vluchteling-kunstenaars een portret of een beeld. Andere kunstenaars, zowel vluchtelingen als Nederlanders, werken alleen, maar altijd met een vluchteling als ‘model’.  Verbinding is een sleutelwoord bij deze expositie. Er ontstaat een band tussen de kunstenaars onderling en met hun modellen. Bezoekers van de expositie gaan ervaren hoe kunst verbindt. De website (in ontwikkeling!) www.verregezichtendichtbij.nl geeft een goede eerste indruk van wat je ervaart bij een bezoek aan deze expositie.

Gastvrouwen en -heren
De expositie is van 9 mei tot 22 juni dagelijks (behalve op maandag) in De Smidse te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. Gastvrouwen en -heren zijn in teams van twee personen actief van 11.00 tot 14.00 of van 14.00 tot 17.00 uur. Zij ontvangen de bezoekers, verkopen entreekaarten en beantwoorden praktische vragen. Vaak wijzen ze vertrekkende bezoekers ook op wat nog meer een bezoek waard is in Ruurlo, zoals het doolhof, het Liefdespad (ook kunst!) e.d. Het is niet nodig dat je verstand van kunst hebt. Bij de kunstwerken wordt op informatiepaneeltjes voldoende uitleg gegeven.  Als zich voldoende vrijwilligers melden, ben je gedurende zes weken ongeveer één keer in de week aan de beurt.
Belangstellenden wordt gevraagd zich aan te melden bij Rob Roth, de coördinator vrijwilligers van het organisatieteam, bij voorkeur per e-mail: [email protected]. Je mag ook bellen: 06 53 18 87 32.

Bijschrift bij de foto:
In de expositieruimte in De Smidse wordt voor de derde keer een bijzondere kunstexpositie met beelden en schilderijen georganiseerd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven