fotoreportage: Flamingo’s in Zwillbrock

EIBERGEN – Elk jaar komen ze terug om net over de grens bij Eibergen te broeden. “Het mooiste is dat ze nu een nieuwe plek hebben gevonden, waar ze voldoende voedsel hebben en je er heel dichtbij kunt komen nu. Het water in het Zwillbrockse Ven, hun habitat, staat momenteel nog te hoog waardoor ze een nieuw natuurgebied in ontwikkeling gebruiken om te foerageren”. Laat Arno Brummelhuis weten. “Uiteindelijk komen ze terug bij de kokmeeuwen kolonie om te broeden. Het blijft een fantastisch indrukwekkend moment elk jaar weer. Vooral omdat er nu 3 soorten flamingo’s zijn. De Europese, de Chileense en de Caraïbische flamingo. De flamingo’s die geboren worden net over de grens zijn duidelijk te herkennen aan de ring”.

Foto’s: Arno Brummelhuis

Deel dit artikel:

1 gedachte over “fotoreportage: Flamingo’s in Zwillbrock”

  1. Er zitten geen Caribische flamingo’s bij de Zwillbrocker Venn groep. Er zijn wel Hybride vormen onstaan tussen een koppeltje Grote flamingo en Caribische flamingo. De Caribische flamingo is al jaren niet meer in de groep.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven