Gratis mondharmonicalessen in Neede voor mensen met longproblemen

NEEDE – Kom elke donderdagmiddag naar De Olde Mölle in Neede voor gratis mondharmonicalessen, speciaal voor mensen met longproblemen zoals COPD, astma, longemfyseem, longkanker, de ziekte van Parkinson en Long COVID. 

Longspieren
Elke les begint met korte ademhalingsoefeningen om de longspieren op te warmen, waarna je kunt genieten van het spelen van de mondharmonica, een uniek instrument waarop zowel ingeademd als uitgeademd wordt. Door het spelen van prachtige muziek doen we tegelijkertijd ademhalingsoefeningen, wat de controle en kracht van je ademhaling ten goede komt.
Je hebt geen muzikale ervaring of notenleesvaardigheid nodig om deel te nemen.

Repertoire
Of je nu van Nederlandse of Duitse slagers houdt, we spelen een divers repertoire voor jong en oud. Sluit je aan bij onze enthousiaste groep spelers uit de regio, zoals Beltrum, Borculo, Haaksbergen, Neede, Goor en Diepenheim.
Een mondharmonica, tafelstandaard en muziekmap zijn beschikbaar in een materiaalpakket voor ongeveer 40 euro. Leeftijd is geen belemmering; iedereen is welkom om samen te spelen en een gezellige middag te hebben. 

Informatie
De lessen vinden plaats van 13.15 tot ongeveer 14.45 uur. De Olde Mölle in Neede is rolstoelvriendelijk en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan via telefoonnummer 0545 293246.

 

Foto: Archief 2016

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven