Veel likes voor de film ‘onze held’ van Obs De Hofmaat in Neede

NEEDE – Donderdag 31 januari klokslag 4 uur is de film van groep 8 van Obs De Hofmaat in première gegaan! De film is gemaakt voor het Unicef kinderrechten filmfestival. Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival maakt samen met leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool een film over kinderrechten. Op YouTube worden deze kinderrechtenfilms miljoenen keren bekeken. Het biedt kinderen in Nederland de kans om op actieve én creatieve wijze over hun rechten na te denken.

Handicap
Kinderen van groep 8 van Obs de Hofmaat hebben tekeningen gemaakt bij artikel 23 van het kinderrechtenverdrag : Kinderen met een handicap. Vervolgens heeft Luc ten Brundel van Hollywood in de klas hier een script voor geschreven. Afgelopen week is deze film on line gegaan op het you-tube kanaal van UNICEF Kinderrechten filmfestival, een kanaal dat door veel kinderen wordt bekeken.

Rolstoel
In de film is te zien hoe Airiannne, gespeeld door Nienke, die voor deze rol in een rolstoel zit, genomineerd wordt om mee te doen in het nationaal basketbal team, tot grote verbazing van haar klasgenoten. Die wisten namelijk niet wat Airianne allemaal op sportief gebied kan!

Vieuws
De leerlingen van Obs De Hofmaat hopen dat veel mensen hun you tube film gaan bekijken en liken. Als ze veel likes en views binnenhalen volgt er wellicht nog een mooi prijs!
Help je ons aan veel likes?

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven