Amerikaanse bluesgitarist Dudley Taft komt naar Eibergen


EIBERGEN – Zondag 31 maart, 1e paasdag,  speelt vanaf 21.00 uur de Amerikaanse bluesgitarist Dudley Taft in De Stier. De entree is gratis en reserveren is niet mogelijk. Dudley Taft (4 juli 1966) draait al geruime tijd mee in de muziekwereld. Geboren in Washington DC en opgegroeid in het middenwesten van de VS verkaste hij begin jaren ’90 naar de hoofdstad van de grunge: Seattle. Daar speelde hij in bands als Sweet Water en Second Coming. Hij toerde met bands als Alice in Chains, Monster Magnet, Lenny Kravitz en andere grootheden.

Blues
Na een succesvolle periode ging Taft terug naar de muzikale roots van zijn jeugd: de blues. Na een interessante ontmoeting met Led Zeppelin’s frontman Robert Plant en na veel research over bluesmuzikanten, kwam hij in aanraking met de muziek van Freddie King en hij realiseerde zich dat de blues de enige manier was om zijn muzikale ideeën vorm te geven. Sinds enkele jaren gooit Taft zijn ziel en zaligheid in het spelen van de blues. Hij woont nu in Cincinnati (Ohio). Dudley Taft heeft inmiddels een fanatieke fanbase opgebouwd in Nederland. Ieder jaar kan men zich verheugen op een aantal concerten en inmiddels heeft Taft al weer acht albums uitgebracht. Taft speelt deze Europese tour samen met bassist Tim Sandiford en drummer Nick Owsianka.
Voorprogramma
Het voorprogramma wordt verzorgt door Adylian. Dit powertrio wordt gevormd door Wim van ’t Hoff (gitaar), Maikel Hergers (bass, zang) en Anko Lammers (drums), Zij spelen rockmuziek met roots uit de heavy- en thrashmetal, Americana, folk en poprock.

Foto: Stefan Schipper

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven