Anke beklimt met haar vader in haar achterhoofd de AlpeD’HuZes

BORCULO – Nog zo’n 3 maanden, en dan loopt Anke Walvoort samen met 17 familieleden en vrienden de AlpeD’HuZes. Anke’s moeder en broer zijn ook onderdeel van deze groep. Het idee om mee te gaan doen met de AlpeD’HuZes ontstond in de zomer van 2023 vlak voordat Anke’svader, Bouke Walvoort, overleed aan de gevolgen van kanker. Anke’s neef, Harmjan Oonk, verstuurde nadat hij hoorde dat Bouke de strijd tegen kanker niet meer kon winnen een berichtje in de familiegroep op Whatsapp. “Volgend jaar wil ik mee gaan doen aan de Alpe D’HuZes om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Mogelijk dat meer mensen zich willen aansluiten.”. Bouke vond het een prachtig idee en zo geschiedde; twee teams van in totaal 18 personen gaan per fiets of wandelend de Alpe D’HuZes beklimmen op 6 juni.

Denken in Mogelijkheden
Anke is nu, samen met haar neef Harmjan, teamcaptain van teams ‘Denken in Mogelijkheden 1’ en ‘Denken in Mogelijkheden 2’. De teamnaam, “Denken in Mogelijkheden”, was het levensmotto van Bouke. Het staat voor zijn eeuwige positiviteit en doorzettingsvermogen. Anke vertelt dat Bouke altijd alle kansen heeft aangegrepen om beter te worden. Lukte dat niet op manier A, dan moest het wel lukken op manier B. Deze denkwijze en het niet zomaar opgeven van datgeen wat je wil bereiken is iets wat Bouke aan zijn geliefden heeft meegegeven. Anke zegt hierover: “Papa’s denkwijze is, door hoe ik door hem en mijn moeder ben opgevoed, ook mijn denkwijze. Ik ben trots dat ik daarin zo op papa lijk en ik weet dat hij trots op mij is. Op 6 juni dragen we de Alpe D’HuZes kleding waar dit levensmotto op staat. Zo loop ik toch een beetje samen met papa naar boven 6 juni”.  

Onderzoek
Door geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker hopen de teamleden van de teams ‘Denken in Mogelijkheden 1 en 2’ mogelijkheden te creëren voor anderen. Dit zodat zij niet hoeven mee te maken wat Bouke en alle anderen die zijn overleden aan de gevolgen van kanker hebben mee moeten maken. Op allerlei manieren wordt geld opgehaald voor dit goede doel. Zo zijn er bijvoorbeeld oliebollen verkocht, is er een pubquiz georganiseerd en zijn er door werkgevers al leuke inzamelingsacties bedacht. Meer acties volgen nog, zoals een koffieconcert en een voorjaarsmarkt. Mocht u via het team van Anke een donatie willen doen voor dit goede doel, dan kan dit via de volgende link: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Denkeninmogelijkheden1.

Informatie
Vindt u het interessant om Anke’s Alpe D’HuZes avontuur te volgen? Anke heeft een Instagram- en Facebookpagina aangemaakt waarop u het verhaal van Bouke kunt lezen en de aanloop naar de koersdag op 6 juni kunt volgen. Deze pagina kan u vinden via de volgende links: https://www.instagram.com/voorbouke?igsh=MWNwNTFtOTBmc2d3Zg== & https://www.facebook.com/voor.bouke
www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/ankewalvoort/alpe-dhuzes

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven