College houdt vast aan De Meene als locatie voor sporthal in Ruurlo


RUURLO – Het college van Berkelland houdt vast aan de keuze voor De Meene als locatie voor de nieuwe sporthal. Dat is het resultaat van een herijking van de kosten en gesprekken met zowel voetbalvereniging Ruurlo als De Meene. De laatste optie brengt minder kosten met zich mee.

De vv Ruurlo was van plan de sporthal verdiept te bouwen, zodat omwonenden er visueel minder last van ervaren. Dat gebeurde in samenspraak met de achterban, maar daardoor zou het kostenplaatje met 7 ton hoger uitvallen naar 16,7 miljoen euro. Het plan voor De Meene komt uit op 15,2 miljoen euro. “Dit blijkt uit de locatiestudie en de inbreng van beide partijen”, zegt wethouder Arjen van Gijssel, die daarmee heeft voldaan aan de wens van de raad in november vorig jaar. De keuze voor De Meene als locatie was in juni 2022 al gemaakt. De raad hikte echter tegen het financiële plaatje van 16 miljoen euro aan en bepaalde in november dat het maximale budget voor de nieuwbouw 12,5 miljoen euro mag bedragen.

Hele toer
Die bezuiniging wordt nog een hele toer voor de wethouder, die daarvoor in gesprek gaat met de binnensportverenigingen en de scholen, die gebruik maken van de sporthal. Er zal moeten worden bezuinigd op het zogenaamde programma van eisen, oftewel er zal moeten worden afgezien van bepaalde voorzieningen. De opzet van vier zaaldelen blijft wel overeind staan. Van Gijssel wil in september het definitieve, financiële plaatje presenteren. Houdt hij met de bouw van de sporthal ook nog rekening met een eventuele, toekomstige verhuizing van vv Ruurlo naar De Meene? “Dat is op dit moment geen opdracht, maar ik wil wel kijken of de situering van de nieuwe sporthal de voetbalclub in de toekomst kan belemmeren”, aldus de wethouder.

Door REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven