Films ‘Burning Days’ en ‘Operation Mincemeat’ sluiten CINEbieb-seizoen af in Borculo en Ruurlo


BORCULO/RUURLO – In de maand april vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Borculo en Ruurlo de laatste films van het seizoen 2023-2024. Op 12 april is ‘Burning Days’ te zien in Borculo en Ruurlo sluit op 26 april af met ‘Operation Mincemeat’. Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

Burning Days
Op vrijdagavond 12 april vertonen de CINEbieb-vrijwilligers in Borculo de film ‘Burning Days’. Aanvang van de film: 20.00 uur.
Emre, een toegewijde officier van justitie, wordt aangesteld in een dorp dat getroffen is door een watercrisis en een reeks politieke schandalen. Na een eerste welkom neemt de spanning langzaam maar zeker toe en wordt hij met tegenzin meegesleurd in de politieke onrust. Als Emre een band opbouwt met de eigenaar van de lokale krant, escaleert de druk onder verhitte geruchten.
Regisseur: Emin Alper
Cast: Selahattin Pasali, Hatice Aslan, Ekin Koç, Erol Babaoglu, Eylül Ersöz, Ali Seçkiner Alici

Operation Mincemeat
Vrijdagavond 26 april, om 20.00 uur, wordt in de Bibliotheek Ruurlo het CINEbieb-seizoen afgesloten met de film ‘Operation Mincemeat’.
Doortimmerd spionagedrama met romantische verwikkelingen. Het waargebeurde verhaal wil dat het succes van een belangrijke slag tijdens WO II afhankelijk was van de geloofwaardigheid van een lijk. Twee Britse geheimagenten willen de Duitsers namelijk misleiden met een zogenaamd topgeheime brief met misinformatie over de plek van een geplande invasie. Die brief moet worden gevonden op het aangespoelde lijk van iemand die voor een gesneuvelde Britse piloot kan doorgaan. Naast de horde praktische problemen die de heren te tackelen hebben, leveren ze onderling ook nog strijd om de gunst van hun naaste medewerkster.
Regisseur: John Madden
Cast: Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, Penelope Wilton, Johnny Flynn, Jason Isaacs, Rufus Wright

Programma en kaarten reserveren
In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete filmprogramma. Wil je het totale overzicht van alle films zien, dan kun je terecht op www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Toegangskaarten voor de films zijn te koop op bovengenoemde website. De toegangsprijs is € 6,00 en is inclusief een drankje na afloop. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven