De Smak & Spring weken 2024: Een feest van beweging voor kinderen van 0-4 jaar in Berkelland


BERKELLAND – In navolging van voorgaande jaren zijn de Smak & Spring weken weer terug en beloven ze een bruisend festijn van beweging te worden voor kinderen van 0 -4 jaar in Berkelland. Van 8 t/m 19 april zullen 13 kinderopvanglocaties en 2 gastouders deelnemen aan dit enthousiaste initiatief, waarbij beweegaanbieders diverse activiteiten zullen organiseren op de locaties. Op woensdag 17 april vindt een bijzondere workshopavond plaats, speciaal voor ouders, verzorgers, opa’s en oma’s van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Hier kunnen zij meer te weten komen over het belang van beweging, plezier maken en gezonde leefstijl voor jonge kinderen en praktische tips en adviezen ontvangen om in het dagelijks leven van hun kleintjes te integreren. Aanmelden voor de workshopavond kan via de QR-code of via deze link. 

Proeflessen
Als kers op de taart hebben alle 0-4 jarigen (en hun ouders/verzorgers) gedurende deze twee weken de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan proeflessen bij diverse sportverenigingen. Het uitgebreide aanbod van proeflessen is te vinden op de website www.berkellandactief.nl. ‘Vroeg begonnen is vroeg gewonnen!’ De leeftijd van 0-4 jaar is erg belangrijk voor de ontwikkeling van motorische vaardigheden en plezier in bewegen. Gewoontes die een kind op jonge leeftijd ontwikkelt, zijn zeer bepalend voor de rest van zijn of haar leven. Dat is bijvoorbeeld te zien bij latere sportdeelname en de kans op overgewicht. Om kinderen te motiveren tot beweging is kennis, kunde en enthousiasme in de directe omgeving van belang: Ouders/verzorgers dienen het belang van bewegen en een gezonde leefstijl in te zien, zij moeten op een laagdrempelige manier bewegen voor hun kind kunnen aanbieden. Daarnaast zijn de professionals een extra spil in de omgeving van 0-4 jarigen die deze doelgroep kunnen laten kennis maken met verschillende vormen van gezonde leefstijl, bewegen en voeding.

Informatie
Wilt u mee informatie? Neem dan contact op via [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven