Dieperink uit Borculo gaat als videoscheidsrechter naar de Olympische Spelen

BORCULO – Scheidsrechter Rob Dieperink uit Borculo gaat dit jaar naar de Olympische Spelen in Parijs. De Achterhoekse leidsman staat niet op het veld, maar mag als videoscheidsrechter (VAR) wedstrijden begeleiden.

Dieperink is een van de twee Nederlandse scheidsrechter die door de FIFA is aangewezen voor het toernooi, naast assistent-scheidsrechter Franca Overtoom. In totaal gaan er 21 scheidsrechters, 42 assistenten, twintig videoscheidsrechters en zes assistent-VAR’s. Als VAR timmert de 35-jarige Dieperink de afgelopen jaren sowieso flink aan de weg op internationaal niveau. Zo was hij videoscheidsrechter bij absolute topwedstrijden in de Champions League, waaronder Juventus-Barcelona in 2020.

Het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen gaat op 24 juli van start. De wedstrijden worden gespeeld in bij voetballiefhebbers bekende stadions als het Parc des Princes (PSG), het Velodrome (Olympique Marseille) en het Park Olympique Lyonnais. Dieperink weet nog niet bij welke duels hij als VAR actief is.

Door REGIO8

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Dieperink uit Borculo gaat als videoscheidsrechter naar de Olympische Spelen”

  1. Hoi Rob;
    Proficiat metde toewijzing als video
    referee bij het Olympisch voetbaltoernooi! Wij wensen je veel
    succes en een prettig verblijf.
    groetjes;
    Riki&Harm Drent.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven