Familie Seijger koopt Café Restaurant ‘De Olde Mölle’ en zoekt exploitant


NEEDE – Het is een begrip in de regio ‘Café Restaurant ‘De Olle Mölle’ in Neede. Sinds 1987 gerund door Henk Bok (73) en zijn vrouw Lenie (71). Henk zit al zijn hele leven in de horeca, voordat hij in Neede terecht kwam was hij maar liefst 25 jaar werkzaam voor Annink Pot in Beckum. Hier begon hij als loopjongen en groeide hij uit tot bedrijfsleider. In 1987 kwam daar een einde aan. Bij toeval stond net op dat moment ‘De Olde Mölle’ in Neede te koop. “Toen wij hier kwamen was de horecagelegenheid veel kleiner dan nu. Het was eigenlijk niet veel meer dan een voorcafé met een klein zaaltje”, zo zegt Henk Bok. Door de jaren heen bouwden Henk en Lenie er flink op los, eerst een stuk bij het café aan waar de biljarts konden staan, toen een restaurant gedeelte en later nog twee keer een uitbreiding van de zaal.

Veel vreugde en ellende
Henk en Lenie kregen in een later stadium hulp van hun zoon Maurice. Stiekem hadden ze wel gehoopt dat hij het zou overnemen “Maar alleen gaat dat gewoon niet”, aldus Henk. Meerdere keren belde Henk met een makelaar met als doel de boel te koop te zetten, maar telkens bedacht hij zich toch. Kort geleden hakte de familie Bok de knoop door, de makelaar werd dit keer niet afgezegd. “We hebben veel vreugde en ellende meegemaakt, maar daar komt dus binnenkort een einde aan”.

Toeval
Kort nadat de makelaar de opdracht had gekregen horecabedrijf te verkopen kwam Needenaar Marco Seijger binnengelopen. Marco had in de wandelgangen al meerdere keren gehoord dat de familie Bok de boel wilde verkopen. Henk was enigszins verrast, mede omdat Marco niet wist dat hij net de makelaar had ingeschakeld. Henk gaf bij Marco aan dat het inderdaad klopte wat hij had gehoord, Marco zou maar contact opnemen met de makelaar. Zo ging alles bijzonder snel en is de kogel inmiddels door de kerk. Marco en Ansjelien Seijger nemen de horecagelegenheid per 1 juli aanstaande over.

Op zoek
Marco en Ansjelien zijn niet van plan zelf achter de bar of in de keuken te gaan staan. Daar heeft het echtpaar het simpelweg veel te druk voor. Wel willen ze volop meedenken bij de verder ontwikkeling. “Ons doel is om een betrouwbare partner te vinden die de exploitatie voor deze gelegenheid op zich wil nemen”, zo leggen ze uit. “Wij zien mogelijkheden voor zaalverhuur voor diverse gelegenheden. Daarnaast is er een vergunning aangevraagd voor het opzetten van een mini camping”. Marco En Ansjelien geven aan dat deze initiatieven bedoeld zijn om levendigheid te creëren en de toekomstige exploitanten te ondersteunen bij het verder ontwikkelen van hun onderneming.

Enthousiast
Marco en Ansjelien zijn enthousiast om deze nieuwe fase een kans te geven en willen daarom actief meedenken met de ontwikkeling hiervan. Dit alles om nieuw leven te blazen in de locatie, ten voordele van de inwoners van de gemeente Berkelland en omstreken. “We hopen op deze manier de drempel laag te leggen voor ondernemers die de stap willen wagen”, zeggen Marco en Ansjelien, die hiermee min of meer het zelfde initiatief nemen als Maarten Steinkamp in Geesteren. Steinkamp kocht Café Restaurant Baan om het vervolgens te verhuren aan een jong stel vol ambitie. Geïnteresseerden in de exploitatie van ‘De Olde Mölle’ kunnen contact opnemen met VDW Makelaars via telefoonnummer 030-2345080.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Familie Seijger koopt Café Restaurant ‘De Olde Mölle’ en zoekt exploitant”

  1. Ontzettend veel succes toegewenst bij het vinden van een goeie exploitant!🍀🍀🍀
    Neede HEEFT DAT NODIG😉🥁🍀🌞🌼

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven