Lokale gemeenschap in actie voor jonge vluchtelingen in AZC’s Rekken en Haaksbergen


REKKEN – Dinsdag 30 april verbindt Stichting People for People tijdens het Rolling Aid Event bij Sportclub Rekken de lokale gemeenschap met 78 jongens tussen 13 en 17 jaar uit AZC’s Rekken en Haaksbergen. De aanwezige instanties (o.a. Sportfederatie Berkelland, Wijkracht Haaksbergen, NIDOS en dorpscoöperatie Rekken) bundelen samen met de betrokken ondernemers en vrijwilligers de krachten. Doel van de dag is verbinding en het opstarten van een samenwerking rondom integratie van deze groep alleenstaande minderjarige vluchtelingen in de buurt.

Verbinding door ontmoeten en samenwerken
Sportclub Rekken is de locatie voor dit Rolling Aid Event waar gedurende de dag verschillende activiteiten plaatsvinden. De dag wordt om 11.00 uur afgetrapt met bondingsessies. Kleinere groepjes met jonge vluchtelingen praten, schrijven of tekenen samen met vrijwilligers van People for People en (waar nodig) vertalers voor meer verbinding. Als het ijs gebroken is volgt een lunch met traditioneel bereide gerechten uit het Midden-Oosten en Oost-Afrika. Daarna start een middag vol activiteiten georganiseerd door de buurt, lokale sportclubs en creatieve organisaties. Het Rolling Aid Event in Rekken duurt tot 15.45 uur. Zo verzorgt de Sportfederatie samen met de voetbalclub een voetbalclinic voor de jongens. Andere lokale activiteiten zijn een dansworkshop en body percussionworkshop van Stichting Culturije, een volleybalclinic door Geert Weijers (trainer dames 1) van vereniging Revoc, een creatieve workshop van onderneemster Ida Hartlief en een boksclinic door COA Rekken.

Integratie bevorderen
“Sport & spel werkt verbindend. Bovendien zorgt beweging voor plezier en in het ‘hier en nu zijn’”, legt People for People directeur Marcella Simons uit. “De Rolling Aid Events die onze stichting regelmatig organiseert bieden jonge vluchtelingen de gelegenheid elkaar en de lokale gemeenschap beter te leren kennen. Het maakt me trots om samen met de gemeenschap in actie te komen voor deze kwetsbare jongeren. We creëren een omgeving waarin wederzijds begrip en respect kan groeien, om zo samen te werken aan de integratie van deze jonge vluchtelingen in de lokale samenleving. Met als doel dat er op de lange termijn meer voor deze kinderen gebeurt. We weten van eerdere Rolling Aid Events namelijk dat deze dagen bijdragen aan integratie, het tegengaan van verveling en het stimuleren van dagbesteding voor de jongeren.”

Meer informatie over Stichting People for People en het Rolling Aid Event op: peopleforpeople.com

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Lokale gemeenschap in actie voor jonge vluchtelingen in AZC’s Rekken en Haaksbergen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven